Doorn krijgt voortaan water van Vitens

22/12/2010 08:30

Vitens N.V.

Overname bronwaterleidingbedrijf Doorn per 1 januari 2011 effectief

Utrecht/Doorn, 22 december 2010. Per 1 januari 2011 is de overname van het laatste particuliere drinkwaterbedrijf in Nederland een feit. De ruim 4.000 betrokken huishoudens in Doorn en een deel van Leersum zijn per 1 januari 2011 klant van Vitens. Zij ontvangen deze week van de monteurs een welkomstpakket. Voor de inwoners van Doorn en Leersum betekent de overname dat zij minder voor hun drinkwater gaan betalen, voor een gemiddeld huishouden scheelt dat zo'n 100 euro op jaarbasis.

Welkomstpakket voor de nieuwe klanten

De nieuwe klanten van Vitens worden welkom geheten met een welkomstpakket. Daarin staat alle informatie over Vitens, de klantenservice en de handelswijze bij storingen. De burgemeester van Doorn, de heer G. F. Naafs, krijgt het welkomstpakket als laatste aangeboden voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie in Doorn op 3 januari.

Meer mankracht voor storingen

Voor de twee monteurs van het Doornse drinkwaterbedrijf betekent de overname door Vitens dat zij met een gerust hart vrij kunnen nemen: er zijn genoeg collega's om eventuele storingen in de drinkwater-voorziening op te lossen. Voor de klanten zal het even wennen zijn: zij bellen nu met de klantenservice van Vitens, in plaats van even langs te gaan bij het bedrijf in Doorn.

Activa en passiva in handen van Vitens

Vitens heeft per 1 juli 2010 al de activa en passiva benodigd voor de drinkwatervoorziening van het private Bronwaterleiding Doorn overgenomen. In totaal is met deze transactie 4,1 miljoen euro gemoeid. De Drinkwaterwet stelt dat drinkwaterbedrijven niet in private handen mogen zijn vanwege de Volksgezondheid.

Algemene informatie Vitens

Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. We leveren topkwaliteit drinkwater aan 5,4 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Flevoland, Frysl(aa)n, Gelderland, Utrecht en Overijssel en gemeenten in Drenthe en Noord-Holland. Met 1.700 medewerkers, 100 productiebedrijven en een leidingnet van 47.500 kilometer wordt jaarlijks 350 miljoen m3 water geleverd. De jaaromzet bedraagt ongeveer 450 miljoen euro. De aandelen van Vitens zijn voor 100% in handen van lokale en regionale overheden.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.vitens.nl