HITT

This press release is followed by an English translation.

Persbericht - Apeldoorn, 22 december 2010

HITT ontvangt orders voor luchthavens in Vietnam, Duitsland en Zweden

HITT heeft orders ter waarde van EUR 3 miljoen ontvangen voor systemen voor luchthavens in Vietnam, Duitsland en Zweden.

Van de Vietnam Air Navigation Services Corporation heeft HITT een aankondiging van contractgunning ontvangen voor de levering van een grondverkeersbegeleidingssysteem (A-SMGCS) voor Tan Son Nhat International Airport, de grootste internationale luchthaven in Vietnam, met een capaciteit van 15 tot 17 miljoen passagiers per jaar en goed voor meer dan de helft van alle passagiersvluchten in Vietnam. Het systeem wordt eind volgend jaar opgeleverd.

HITT levert het volledige Advanced Surface Movement Guidance & Control Systeem, een geavanceerd systeem dat luchtverkeersleiders assisteert met snelle, veilige en efficiënte begeleiding van vliegtuigen en voertuigen op de grond onder alle weersomstandigheden.

De opdrachten voor Frankfurt Airport en Landvetter Airport (Gothenburg) betreffen de levering van upgrades van de systemen die HITT al eerder aan deze luchthavens leverde. Zo leverde HITT in opdracht van DFS Deutsche Flugsicherung GMBH deze systemen eerder aan de luchthavens van Leipzig, München, Hannover en Berlin Tegel. Ook de Zweedse luchtverkeersleidingorganisatie LFV Luftfartsverket is reeds jaren een goede klant van HITT. Na Arlanda, de grootste luchthaven van Zweden, levert HITT nu ook het systeem voor de een na grootste luchthaven, Landvetter Airport. Beide 'upgrades' worden in het tweede kwartaal van 2011 opgeleverd.

Het aantal vluchten wereldwijd is in 2010 toegenomen met 8 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Als het drukker wordt op de luchthavens is er ook meer vraag naar de begeleidingssystemen van HITT, om de veiligheid en efficiëntie op luchthavens te verhogen.

Profiel HITT

HITT is een vooraanstaande speler op de wereldwijde markt voor verkeersbegeleidende en navigatiesystemen. Het bedrijf ontwikkelt technologie die gericht is op verbetering van veiligheid en verkeersdoorstroming, waarmee tevens aanzienlijke kostenbesparingen in infrastructuur en logistiek behaald worden. De kernactiviteiten van HITT bestaan uit het ontwikkelen, verkopen en onderhoud van begeleidingssystemen en diensten voor lucht- en scheepvaart alsmede hydrografische en navigatiesystemen.

In 2009 boekte HITT een omzet van EUR 32 miljoen en een nettowinst van EUR 0,3 miljoen. Eind 2009 werkten bij HITT 161 personeelsleden. HITT is genoteerd aan Euronext Amsterdam NV.