Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht datum:
22 december 2010
|                                                                              |
Tijdelijk geen huisvuilinzameling in Capelle

In de gemeente Capelle aan de IJssel wordt tijdelijk geen huisvuil ingezameld. Dat heeft de gemeente besloten op advies van Van Gansewinkel Overheidsdiensten, het bedrijf dat in de gemeente het huisvuil inzamelt. Inzamelen van huisvuil is op dit moment te gevaarlijk wegens de gladheid. Zo lang het huisvuil niet ingezameld kan worden, wordt Capellenaren geadviseerd hun huisvuil tijdelijk thuis op te slaan of eventueel weg te brengen naar de gemeentewerf.

Behalve dat de straten in de woonwijken in Capelle te glad zijn voor de vuilniswagens, kunnen de wagens ook moeilijk bij de vuilverbrander in Rozenburg komen. Om overlast zoveel mogelijk te beperken laat Van Gansewinkel Overheidsdiensten kleinere vuilniswagens rijden om huisvuil dat niet in een container geplaatst is weg te halen. Het huisvuil kan weer regulier worden ingezameld zodra de temperatuur boven het nulpunt komt en de wegen weer begaanbaar voor vuilniswagens zijn. Wanneer dit precies is, is gezien de weersverwachting nog niet duidelijk.

Wethouder Dick van Sluis: "We doen er alles aan om de stad zo schoon mogelijk te houden. In verband met de bijzondere weersomstandigheden doen we nu een beroep op de Capellenaren. Zij kunnen hun huisvuil of tijdelijk thuis opslaan of naar de gemeentewerf brengen. De werf zit aan de Groenedijk 10 en is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur."

Noot voor de redactie,