Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Realisatie vijf patiowoningen en zorgcomplex in Born

Sittard-Geleen, 21 december 2010 - Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de bouw van vijf patiowoningen en een zorgcomplex op de locatie hoek Jacobusstraat / Oude Baan in Born. Het zorgcomplex is bedoeld voor 24 cliënten van de Stichting Pergamijn. De vijf patiowoningen en het zorgcomplex worden door Woonpunt gerealiseerd. Het geheel is voorzien van een groot aantal duurzaamheidsmaatregelen en eigen parkeer- en groenvoorzieningen.

,, Omdat in het plan voor de locatie hoek Jacobusstraat / Oude Baan van Woonpunt een groot aantal duurzaamheidsmaatregelen is voorzien komt het plan van Woonpunt in aanmerking als voorbeeldproject met een bijbehorend subsidiebedrag van 30.000,- euro'' aldus wethouder Guyt (Volkshuisvesting en Duurzaamheid).

De locatie Jacobusstraat / Oude Baan, is aangeboden aan ontwikkelaars om bouwplannen in te dienen die beoordeeld zijn op de aspecten doelgroepen en duurzaamheid.

De gemeente heeft de voorkeur voor woningen voor een sociale doelgroep zoals ouderen, starters, alleenstaanden of begeleid wonen. Daarnaast schrijft het gemeentelijk beleid voor om zoveel mogelijk duurzaam te bouwen. Daarbij moet het plan hoog scoren op de onderdelen: energie, bouwmaterialen, afval, water, gezondheid en woonkwaliteit. Het accent ligt op materialen en woonkwaliteit. Op basis van deze criteria scoorde het plan van Woonpunt het hoogst.


---