Ingezonden persbericht


22 december 2010

41 gemeenten uit provincie Antwerpen spelen in op provinciale campagne 'Ik stap het af'

Stap je fit en zet in 2011 10.000 stappen per dag

De helft van de Vlamingen beweegt te weinig en dat is ongezond. Het Autonoom Provinciebedrijf Sport (APB Sport) van de provincie Antwerpen wil hier iets aan doen en mensen een eenvoudig en goedkoop alternatief bieden om toch te bewegen. De campagne 'Ik stap het af' werd in september 2009 in het leven geroepen. Recent besliste de Raad van Bestuur van het APB Sport om de campagne ook in 2011 en 2012 intensief verder te zetten om zo nog meer mensen aan het stappen en het bewegen te krijgen.

Voor veel mensen vormt sport vaak een drempel op financieel, organisatorisch of logistiek vlak. Met de campagne 'Ik stap het af' wil de provincie Antwerpen iedereen aanmoedigen om te bewegen en dagelijks 10.000 stappen te zetten. Gedeputeerde voor sport en voorzitter van de Raad van Bestuur van het APB Sport Koen Helsen (open vld): "Gemiddeld zetten we per dag 6.000 stappen. Dit is goed, maar dat kan nog beter. Met een extra half uurtje beweging zet je gemakkelijk 4.000 stappen. Zo kom je aan 10.000 stappen. Het voordeel van stappen is dat het niets kost, gezond is en je kunt het individueel of in groep doen zowel voor, tijdens als na het werk."

()
Bij de start in september 2009 namen 27 gemeenten uit de provincie Antwerpen deel aan de campagne 'Ik stap het af'. Eind 2010 staat de teller op 41. Samen met het APB Sport bieden zij tal van activiteiten aan om mensen aan het stappen te krijgen: gezondheidswandelingen, wandelcursussen en sessies 'Start tot walk' waarbij je in zes weken tijd en onder begeleiding 10.000 stappen per dag kunt zetten. Gedeputeerde Koen Helsen: "De deelnemende gemeenten krijgen van het APB Sport een uitleenkoffer met folders en stappentellers, samen met bewegwijzeringsborden die aangeven hoeveel stappen men nog verwijderd is van bijvoorbeeld het gemeentehuis, het station, de markt, enzovoort. Allemaal heel praktische tools met één ding voor ogen: stappen zetten." Voor 2011 hoopt het APB Sport om het totaal aantal deelnemende gemeenten op te trekken tot 50.

In totaal namen al meer dan 6.500 mensen deel aan één of meerdere 'Ik stap het af'-activiteiten van de verschillende participerende gemeenten. Dit is beter dan het vooropgestelde streefdoel van 5.000 deelnemers.

Het Autonoom Provinciebedrijf Sport (APB Sport) van de provincie Antwerpen wil alle inwoners uit de provincie Antwerpen aanzetten tot levenslang bewegen en sporten in de meest kwalitatieve omstandigheden.




Ingezonden persbericht