Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
22 december 2010

RTV NOORD-HOLLAND STOPT MET SATELLIETDISTRIBUTIE

De regionale omroep RTV Noord-Holland stopt met ingang van 1 januari 2011 met distributie via de satelliet. Dat maakte directeur Robert Zaal vandaag bekend.

De huidige economische situatie noodzaakt de regionale omroepen kritisch naar hun uitgaven te kijken. Omdat de kosten van satellietverspreiding relatief hoog zijn in vergelijking tot het extra bereik, heeft RTV Noord-Holland besloten geen nieuwe contracten aan te gaan met satellietdistributeurs.

"Met de snelle internetverbindingen van nu heeft iedere kijker een alternatief, ook als kabel en Digitenne geen oplossing zijn. En natuurlijk kijken we kritisch naar onze kosten, want uitzenden via satelliet is relatief kostbaar. Door te stoppen met satelliet, maken we geld vrij voor de programmering en onze nieuwe media activiteiten", laat directeur Robert Zaal weten.

De uitzendingen van Radio en TV Noord-Holland blijven te ontvangen via de ether (waaronder Digitenne) en de kabel (analoog en digitaal). Ook zijn de meeste programma's te zien via live streaming of 'uitzending gemist' op de website rtvnh.nl.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht