Ingezonden persbericht


Vianen, 22 december 2010

E.ON en T-Systems sluiten omvangrijke outsourcingovereenkomst


* T-Systems verantwoordelijk voor beheer en dagelijkse activiteiten rond spraak- en datanetwerken
* Contractvolume loopt op tot een miljard euro
* Circa 220 E.ON-medewerkers stappen over naar T-Systems
---

Na een Europee tender die enkele maanden heeft geduurd, tekent energiebedrijf E.ON een omvangrijk ICT-contract met Tâ¤'Systems. De Duitse dochteronderneming van Deutsche Telekom neemt de verantwoordelijkheid voor de internationale data- en spraakcommunicatie van de E.ON-groep over. Het contract heeft een totaalwaarde van een miljard euro en loopt ten minste vijf jaar (met een maximum van zeven jaar).

'Dit contract is een van de grootste overeenkomsten ooit en een mijlpaal voor de nieuwe energietak binnen de groep', zegt Reinhard Clemens, lid van de raad van bestuur van Deutsche Telekom en CEO van T-Systems. 'Het is ons doel om de beste partner van de energiesector te worden. Deze overeenkomst brengt ons daar een stap dichter bij.'

De overeenkomst met E.ON heeft betrekking op vestigingen van het bedrijf in tien Europese landen: Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Tsjechië, Roemenië, Slowakije, Zweden, Bulgarije en Italië. Naast operationele verantwoordelijkheid voor, en het beheer van het vaste netwerk en mobiele telefonie valt ook de audio-, web- en conferentie-infrastructuur alsook het volledige datanetwerk onder de overeenkomst.

Het contract voorziet erin dat circa 220 E.ON-medewerkers op verschillende locaties overstappen naar T-Systems. Clemens: 'Deze nieuwe medewerkers zijn erg belangrijk voor een soepele overgang en het beheer van technologie en diensten. Zij zijn bekend met de interne processen en eisen van de E.ON-groep. Recente grote projecten hebben laten zien dat medewerkers zich snel thuis voelen bij ons en zij profiteren van de professionele mogelijkheden die wij als ICT-specialist bieden.'

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de toonaangevende leveranciers van geïntegreerde telecommunicatieoplossingen wereldwijd met meer dan 131 miljoen mobiele-telefonieklanten, ruim 37 miljoen vaste-netwerkverbindingen en zestien miljoen breedbandverbindingen (op 30 juni 2010). Zijn productnamen zijn T-Home (telefonie via vaste netwerk en breedbandinternet), T-Mobile (mobiele communicatie) en T-Systems (ICT-oplossingen). Deutsche Telekom AG is een internationaal bedrijf met activiteiten in ongeveer vijftig landen en wereldwijd meer dan 251.000 werknemers (op 30 juni 2010). Het bedrijf genereerde in 2009 ruim de helft van zijn omzet van 64,6 miljard euro uit activiteiten buiten Duitsland.

Voor meer informatie: www.telekom.com. Over T-Systems
Met een wereldwijde infrastructuur van datacentra en netwerken levert T-Systems ICT-diensten aan internationale ondernemingen en publieke instellingen. Op basis hiervan biedt de dochteronderneming van Deutsche Telekom geïntegreerde oplossingen die bijdragen aan een betere communicatie tussen bedrijven en binnen de samenleving. Circa 45.300 medewerkers bij T-Systems voegen aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteiten van hun klanten over de gehele wereld door het combineren van industrie-expertise en ICT-innovaties. In het boekjaar 2009 genereerde T-Systems circa 8,8 miljard euro aan inkomsten.