Ingezonden persbericht


Persbericht

Egmond aan Zee, 22 december 2010

Inschrijving PWN Egmond Wandel Marathon sluit 9 januari

Limiet op de Noordroute voor wandelaars bereikt

De interesse voor de 8e PWN Egmond Wandel Marathon, die op zaterdag 22 en zondag 23 januari 2011 wordt gehouden, is groot. Vooral de Noordroute op zaterdag is populair, want daar is de limiet voor wandelaars al bereikt. Wandelaars die toch nog mee willen doen, kunnen zich alleen nog aanmelden voor de Zuidroute op zondag. Daar moet niet te lang mee worden gewacht, want de uiterste inschrijvingsdatum komt in zicht. Voor iedereen die toch een weekendlang in Egmond wil genieten van strand, bos en duin, is er nog de mogelijkheid in te schrijven voor het nordic walking programma. Op dit onderdeel zijn voor zowel de Zuid- als de Noordroute nog voldoende startbewijzen beschikbaar.

Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis inschrijven voor de PWN Egmond Wandel Marathon, waarmee deze tweedaagse een ideale activiteit is om met het hele gezin aan deel te nemen. Onder de aanmeldingen is de populariteit voor de 21 km het grootst. Bijna 80 procent heeft gekozen voor de langste afstand, die het hiermee wint van de 10 km. De meeste deelnemers die zich al hebben aangemeld zijn afkomstig uit Alkmaar, gevolgd door Zaandam, Heerhugowaard en Amsterdam. Opvallend is echter dat ook steeds meer wandelaars buiten Noord-Holland (nu al meer dan 25 procent) mee doen aan de PWN Egmond Wandel Marathon, wat aantoont dat deze tweedaagse ook op nationaal niveau in trek is. Verder zijn de vrouwen met 70 procent nog altijd ruim in de meerderheid.

De inschrijving voor de PWN Egmond Wandel Marathon sluit op zondag 9 januari om middernacht of eerder als de deelnemerslimiet is bereikt. Na-inschrijving is niet mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.pwnegmondwandelmarathon.nl

Noot aan de redactie (