Goede onderhandelaars zijn het gelukkigst


Nieuw boek van Kenneth Smit: Je Ego de Baas

EINDHOVEN, 20101222 -- Mensen die zichzelf goed verkopen, maken gemakkelijk vrienden, krijgen toegang tot de beste kringen, doorlopen een glansrijke carrière en voelen zich gelukkig. Wie zich succesvol wil verkopen moet echter slim kunnen onderhandelen. Volgens de Nederlandse verkoopgoeroe Kenneth Smit is dat een kunst die iedereen kan leren, zelfs de meest verlegen of onzekere personen. In zijn nieuwe boek Je Ego de Baas legt hij uit hoe.

Volgens Kenneth Smit, oprichter en naamgever van organisatie Kenneth Smit Training en auteur van het boek Je Ego de Baas, bestaat er een direct verband tussen het professionele verkoopgesprek en onderhandelen aan de keukentafel. `Verkopen en onderhandelen doen we elke dag', vertelt hij. `Niet alleen in commerciële situaties. Ook bij vrienden en familie. Door te onderhandelen proberen we onze zin te krijgen. De hoofdprijs is een flinke portie levensgeluk'.

Zelf de uitkomst bepalen
Kenneth Smit is al vanaf de middelbare school gefascineerd door macht en beïnvloeding. Als beginnend verkoper, enkele tientallen jaren geleden, voelde hij zich vaak machteloos. Dat leidde tot negatieve ervaringen. Een intensieve zelfstudie en een zoektocht naar de oorzaken van zijn falen, brachten echter een ommekeer teweeg in zijn verkoopresultaten. Op basis van zijn nieuwe inzichten ontwikkelde hij de Kenneth Smit Methode. Hiermee is iedereen in staat om zelf de uitkomst van een onderhandeling te bepalen.

Je Ego de Baas is verkrijgbaar via www.kennethsmit.com ISBN: 978-90-814841-1-4