Bijval Eerste Kamer van Directe Democraten


Redding voor goede Kunst en Cultuur in 2011

DEN HAAG, 20101222 -- De Politieke Vereniging Directe Democraten ( FAMILIA ) ziet in 2011 voldoende ruimte voor de redding van goede Kunst en Cultuur in Nederland. Zij is daarom tevreden met de uitkomst van de krachtmeting tussen het kabinet en de Eerste Kamer. In de loop van het jaar 2011 wordt een verrassende wending verwacht in de inkomsten van de Nederlandse schatkist door de uitvoering van een voorstel dat bij Minister President Mark Rutte en bij Herman van Rompuy als voorzitter van de Raad van Europese regeringsleiders is neergelegd.

Het betreffende voorstel is auteursrechtelijk beschermd en geregistreerd.

Het gaat om het terugroepen van de 570 miljoen biljetten van EUR 500 die in omloop zijn.

Dat zijn feitelijk renteloze obligaties aan toonder met een totale waarde van EUR 285 miljard.

Het gebruik van deze biljetten ( 35% van het totaal van de in omloop zijnde euro-biljetten ) is nog in nevelen gehuld.

Er zijn bij politici wel vage vermoedens over het gebruik van deze EUR 500 biljetten, maar een echt vruchtbaar debat daarover is in het verleden achterwege gebleven.

Als de EUR 500 biljetten worden ongewisseld in obligaties op naam die rentedragend zijn, wordt een fonds gevormd van maar liefst EUR 285 miljard.

Dit fonds ( TCS ( The Children's Sustainability ) Fund ) zal kunnen worden ingezet voor reddingsoperaties die in diverse euro-landen uitgevoerd moeten worden. De landen zoals Ierland, Griekenland, Portugal, Spanje, Belgie en Italie kunnen op het TCS Fund een beroep doen.

Reeds bij een kleine rentemarge is er voor Nederland met TCS Fund voldoende geld te verdienen om extra ruimte te maken in de begroting van het land.

Zo zal ook goede Kunst en Cultuur gered kunnen worden en zal het Belastingplan, dat nu ook door de Eerste Kamer is goedgekeurd, kunnen zorgen voor een goed passende fiscale hervorming in Nederland.

Zie voor achtergrondinformatie TCS Fund : www.30miljard.nl.