Gelukkige koppels rondom Kerst doorn in het oog singles


OOSTERHOUT, 20101222 -- De meeste singles zien als een berg op tegen de feestdagen. Ze voelen zich beduidend eenzamer dan op andere dagen van het jaar. Bijna de helft zegt zich zelfs enigszins depressief te voelen. Het zien van gelukkige koppels rondom Kerstmis is voor singles de grootste doorn in het oog. Dit blijkt uit een onderzoek van Online Magazine Singlessite.nl

Pijnpunten
Er zijn nogal wat pijnpunten waar de single tegenaan loopt zo rondom de feestdagen. Het meeste moeite hebben ze met het zien van gelukkige koppels die samen plannen maken voor een gezellige Kerst. Daarnaast zijn stelletjes die elkaar innig zoenend een Gelukkig Nieuwjaar toewensen hen een doorn in het oog. Op de derde plaats vinden ze het bijzonder pijnlijk te moeten constateren dat zelf dit jaar geen partner hebben gevonden om de feestdagen mee door te brengen. Net als voorgaande jaren voelt de single zich tijdens Oud en Nieuw meer alleen dan tijdens de Kerstdagen.

Down & Daten
Veel singles blijken zich in meer of mindere mate depressief te voelen tijdens de decembermaand. Zo ervaart bijna de helft van de ondervraagden rondom de feestdagen gevoelens van depressiviteit. Nog eens 21 procent geeft zelfs aan in deze periode van het jaar behoorlijk depressief te zijn. Ondanks dat haalt 43 procent wel de Kerstsfeer in huis door een kerstboom voor zichzelf op te tuigen. Verder wordt er in de feestmaand relatief weinig ondernomen door de single. Slechts 10 procent laat weten voor de Kerst fanatieker te daten in de hoop deze niet alleen door te hoeven brengen.

Kerstplannen
Verreweg de meeste singles (43%) genieten dit jaar van het kerstdiner in gezelschap van hun familie. Nog eens bijna een kwart bezoekt vrienden en een overige 25 procent brengt de kerstdagen echt helemaal alleen door. De resterende 9 procent bezoekt een singlefeest, zorgt voor een leuke date of vermaakt zich tijdens een speciaal voor singles georganiseerd evenement.

Aan dit onderzoek deden bijna 500 singles mee waarvan 59% vrouwen en 41% mannen.

Over Online Magazine Singlessite.nl:
Singlessite.nl is eind 2004 opgericht en uitgegroeid tot hét onafhankelijke online magazine voor de zelfbewuste, nieuwsgierige single van nu. Singlessite.nl informeert maandelijks ruim 35.000 unieke bezoekers en is een onuitputtelijke informatiebron voor alle M/V singles in heel Nederland.