Ingezonden persbericht


Persbericht: Rotterdam The Hague Airport - 15 december 2010

Eerste gipsvlucht verwacht op woensdag 22 december omstreeks 12.40 lokale tijd op Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport - De eerste gipsvlucht, traditiegetrouw afkomstig uit Innsbruck, komt net zoals vorige jaar relatief vroeg als gevolg van de vroege start van de kerstvakantie. De eerste gipsvlucht van het wintersportseizoen 2010/2011 wordt op woensdag 22 december omstreeks 12.40 lokale tijd verwacht op Rotterdam The Hague Airport. Tyrol Air Ambulance, Europa's enige specialist in medisch luchtvervoer, voert de vluchten uit en mag een groot aantal Nederlandse Alarmcentrales zoals de ANWB Alarmcentrale, Eurocross, Mondial Assistance en SOS International tot de clientèle rekenen.

Het exacte passagiersaantal zal op woensdagochtend 22 december bekend zijn. Wanneer er plaats beschikbaar is kunnen de alarmcentrales tot een paar uur voor vertrek voor hun klanten een plaats aan boord boeken. In de cabine van het vliegtuig van Tyrol Air Ambulance kan voor veel verschillende aandoeningen een speciale faciliteit voor onderweg gecreëerd worden, zoals een zogenoemde 'legrest' (stoel met voetenbank voor voet- en beenletsel) of zelfs een strechter voor patiënten die liggend vervoerd moeten worden. Door de speciale en flexibele inrichting van het vliegtuig kan het maximum aantal passagiers derhalve variëren.

Tyrol Air Ambulance verzorgt gipsvluchten vanuit verschillende Alpenbestemmingen naar Nederland. De meerderheid van de vluchten is afkomstig uit Innsbruck (Oostenrijk) en Chambéry (Frankrijk). De vlucht van 22 december vertrekt om ongeveer 13.40 terug naar Innsbruck.

Noot voor de redactie,