Ingezonden persbericht


Agora, woensdag 22 december 20.15 uur
Sjaak Bral komt met vrolijke oudejaarsconference

Sjaak Bral maakt zich op voor zijn dertiende oudejaarsconference. We kunnen nu al vaststellen dat 'Vaarwel 2010' gaat over een wanhopig, raar jaar. Domheid regeert. Het beeld is voller geworden, maar de koppen leger. We maken fout op fout. Geeft niet, op je bek gaan is ook vooruitgang. Bral fileert het jaar 2010 weer met veel genoegen en precisie en dient het op met een kruidige, Haagse saus. U zult smullen en pas later bemerken dat er nog wat gemene graten in zitten. Even slikken en weer doorgaan... Alle hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar worden door de Haagse humorist nog eens herkauwd tot een hilarisch hapje, dat smaakt naar meer. Voor de dertiende keer op rij maakt Sjaak Bral duidelijk dat er maar één oudejaarsconference is die u niet mag missen: die van hemzelf. Regie: Fred Delfgaauw.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, maandag 27 december 20.15 uur
The Tenors: zang en charme zorgt voor kippenvel

Aan het succes van The Tenors lijkt geen einde te komen. De twaalf Ierse vocale helden zien er goed uit, zijn charmant en hebben bovenal stemmen die u kippenvel bezorgen. Overal waar dit dozijn toptalenten zich vertoont, wordt het publiek ingepakt met harmonische zang en veel humor. Het concert is een feel-good feest voor de hele familie en neemt je mee op een onvergetelijke muzikale reis van Italië tot Ierland, van Broadway tot West End in Londen. Van klassiek tot pop en rock tot opera. Het optreden van The Tenors is overweldigend en biedt virtuositeit en verschillende stijlen. Denk aan songs van Tina Turner, Puccini, Sting, Glee, Barbra Streisand en traditionele kerstsongs. De twaalf vocale helden worden vergezeld door een live orkest en sopraan Elizabeth Atkinson (een van de zangeressen van de succesvolle Engelse zanggroep The Sopranos) treedt op als gastsolist.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, woensdag 29 december 14.00 uur
'Kippenbeertje' (5+): grappig en ontroerend

Hannie en Annie zijn twee kippen die gevangen zitten in een kippenboerderij, waar ze de hele dag moeten eten. Gelukkig is Annie dol op eten. Maar Hannie niet. Hannie wil niet eten, ze wil ontsnappen. Alleen niet zonder Annie. Dan ontmoet Hannie een nieuwe kip: Benny. Alles aan Benny is anders. Interessant, vindt Hannie. Vreemd, vindt Annie. Want is het een zij of is het een hij? Zijn dat wel vleugels? Legt hij wel een ei? Langzaam rijst de vraag of Benny wel een kip is. En zo niet, wat is het dan wel? Met hulp van de kippen ontdekt Benny wat en wie hij is en waar hij vandaan komt. Lukt het de kippen en Benny om elkaar te helpen met ontsnappen? Lukt het Benny om terug te keren naar huis en zijn moeder terug te vinden? 'Kippenbeertje' is een grappige en ontroerende voorstelling voor kinderen vanaf 5 jaar over een verweesd ijsbeertje in een legbatterij. Op lichtvoetige wijze worden thema's als identiteit, natuur en vooroordelen aangekaart tegen een achtergrond van fabrieksmatige vlee sproductie. Boordevol nieuw geschreven liedjes en muziek waarin blues, country en Inuït (Eskimo-muziek) op spannende wijze met elkaar verweven worden.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, woensdag 29 december 20.15 uur
Zinderende muzikale show over The Beatles

Geen band heeft zoveel invloed gehad op de moderne popmuziek als The Beatles. Aan de hand van het verhaal van de oude rocker Frank en zijn tienerdochter Julia gaan acht jonge acteurs begeleid door een vierkoppige rock & roll band op zoek naar de kern van The Beatles. Frank heeft zich teleurgesteld afgewend van de wereld om zich heen. Op een dag staat Julia voor zijn deur. Zoals Julia opbloeit als zij, door Frank, kennis maakt met de muziek van The Beatles, zo lijkt Frank door Julia iets terug te vinden van de levenslust en inspiratie waar hij ooit hoop uit putte. 'Here, There & Everywhere' is een zinderende muzikale theatershow waarin een nieuwe generatie The Beatles ontdekt. Met eigentijdse interpretaties en nieuwe arrangementen komen de nummers verrassend dicht bij de vitaliteit en dynamiek van de originele songs. Alle nummers worden in het Engels gezongen. Beatles-fans van het eerste uur Kees Prins en Ruut Weissman tekenden voor het libretto en de regie. Met onder andere Han Rö mer, Carolien Spoor en Nina June.

De pers over 'Here, There & Everywhere': "Gepassioneerde liefdesverklaring aan The Beatles" (Trouw). "De talentvolle groep brengt de nummers prachtig ingetogen" **** (Metro). "Dit is een kleinood" **** (NRC). "WOW dit is hele dikke rock-'n-roll!" (3FM).

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.