Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

22 december 2010, Utrecht

------

Driejarige cao bij Profcore

CNV Vakmensen heeft een 3-jarige cao afgesproken bij detacheringsbedrijf Profcore in Geleen. De cao geldt voor ongeveer 400 werknemers. Zij werken via Profcore op detacheringsbasis bij bedrijven in de logistiek en in de chemie (waaronder Sabic).

René Jongen, onderhandelaar van CNV Vakmensen, is positief over het cao-resultaat. "We zijn al vanaf juni aan het onderhandelen. Het ging moeizaam, het zag er zelfs even naar uit dat er acties nodig waren om iets voor elkaar te krijgen. Als je dan vlak voor Kerst zo'n mooi resultaat bereikt, dan geeft dat een goed gevoel."

Loonsverhoging

Het gaat om een 3-jarige cao (van 1 april 2010 tot 1 april 2013). De werknemers krijgen in die periode een loonsverhoging van in totaal 6 procent, als volgt verdeeld:
* 1% per 1 januari 2011

* 1,5% per 1 augustus 2011

* 0,5% per 1 maart 2012 (dit is een eenmalige uitkering, afhankelijk van de winst)
* 2% per 1 augustus 2012

* 1% per 1 maart 2013 (afhankelijk van de winst)

Over de loonsverhogingen die afhankelijk zijn van de winst maakt Jongen zich geen zorgen. "Dit bedrijf draait prima, zelfs in deze slechte tijd. Er is veel behoefte aan goed gekwalificeerd personeel. Dus met die loonsverhogingen komt het wel goed."

Ziekteverzuim

Verder zijn in de cao afspraken gemaakt om het strenge verzuimreglement per 1 januari 2011 te versoepelen. "Er komt een onderzoek naar het ziekteverzuim bij Profcore", zegt Jongen. 'Ik ga er mijn best voor doen om het huidige strafregime bij ziekte om te vormen naar een beloningsstructuur. Dat werkt veel beter."

Leegloop

Verder is een 'leegloopregeling' afgesproken, waarbij de werkgever in uiterste noodzaak en onder strikte voorwaarden een beroep kan doen op de flexibiliteit van de werknemer. De ondernemingsraad van Profcore krijgt een belangrijke controlerende rol bij het inzetten van de leegloopdagen.