Ingezonden persbericht


Word de grootste fan met Flogs Live
Nieuwe Flogs app combineert social gaming element met een event experience.

Amsterdam - 22 Dec 2010: Vandaag brengt de digitale kalenderdienst Flogs.com de nieuwe iPhone app Flogs Live uit. Flogs Live bevat een social gaming element waarmee gebruikers kunnen strijden om de grootste fan te worden van hun favoriete club, band of interessegebied. De social game kan langdurig worden gespeeld, bijvoorbeeld een heel voetbalseizoen. Gebruikers die veel participeren, en zo punten scoren, maken kans om de 'Biggest Fan' te worden en daarmee mooie prijzen te winnen. Ook maakt Flogs Live het mogelijk om evenementen samen te beleven en te delen met andere Flogs gebruikers en vrienden op Facebook of Twitter.

Flogs Live combineert veel nieuwe features. Check bijvoorbeeld in bij evenementen, upload foto's of nodig je vrienden persoonlijk uit. Kun je zelf niet bij een evenement aanwezig zijn? Volg het evenement dan op afstand en je hoeft niets te missen.

Door punten te sparen, badges/trophies te verdienen en door je ervaringen te delen met vrienden kun je de Biggest Fan worden. Punten worden niet alleen toegekend wanneer er wordt ingecheckt bij een event, maar ook door foto's te uploaden, posts te plaatsen, vrienden uit te nodigen en events te volgen. De Facebook- en Twitter-integratie maakt het mogelijk om Trophies en Badges te delen met vrienden.

Voor Toon Timmermans, CEO van Flogs, is Flogs Live een belangrijke toevoeging op de huidige diensten: 'Wij richten ons met Flogs Live niet alleen op Checkins maar juist op een meer complete evenementbeleving met je vrienden. De social game voegt een competitief element toe aan deze ervaring, met games die bijvoorbeeld een heel voetbalseizoen kunnen duren.' Timmermans heeft niet de ambitie om met Flogs Live een eigen social network op te richten: 'Juist de integratie met andere netwerken, zoals Twitter en Facebook, biedt meerwaarde voor onze gebruikers', zegt Timmermans.

Flogs Live is gratis beschikbaar via de iPhone App Store of de website: Flogs.com. Huidige gebruikers van de iPhone App kunnen de nieuwe App via de iTunes App Store downloaden.

Over Flogs.com

Flogs.com biedt een platform neutrale synchronisatie service om events in een digitale agenda naar keuze te plaatsen. Via updates worden eventuele wijzigingen en nieuwe events automatisch aan de agenda toegevoegd. Gebruikers van Flogs kunnen ook zelf events aanmaken en deze delen met vrienden en/of sociale netwerken als Facebook en Twitter. Flogs biedt evenementen organisatoren een unieke kans om direct in de digitale agenda van hun doelgroep te communiceren.

Flogs.com is in januari 2009 opgericht en het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. In 2010 heeft Flogs ook kantoren geopend in New York en Sao Paulo.

In mei 2010 won Flogs.com een Red Herring Europe Award. Flogs.com was finalist van de Deloitte Rising Star award in Oktober 2010.

Flogs.com heeft reeds een aantal internationale partnerships met grote evenementen organisatoren als Real Madrid, Moto GP, FC Barcelona, Interwetten, BWIN, Madison Square Garden, IndyCar en Tottenham Hotspur.

Kijk voor meer informatie op: www.flogs.com of download de pers bijlage op het volgende adres http://flo.gs/press/live.zip




Ingezonden persbericht