Ingezonden persbericht


SLIGRO FOOD GROUP KIEST VOOR DESCARTES' EMCS-OPLOSSING (EXCISE MOVEMENT & CONTROL SYSTEM)

Oplossing voor meerdere landen beheert in- en uitgaande EMCS-aangiftes tussen EU-lidstaten

Hoofddorp, 16 december 2010 - Sligro Food Grroup, heeft de EMCS-oplossing (Excise Movement & Control System) van Descartes geselecteerd voor het beheren van de elektronische declaraties van accijnsgoederen. De EMCS-declaratiemodule van Descartes sluit aan op het Standard Declaration Framework. Dit is een Europese aangifte-oplossing die de elektronische aangiften van accijnsgoederen afhandelt. Als onderdeel van het Multi Annual Strategic Plan (MASP) voor het implementeren van elektronische douanefaciliteiten in de Europese Unie, introduceert de EU een geautomatiseerd systeem voor de monitoring van vervoer van accijnsgoederen die nog niet zijn vrijgegeven voor consumptie. Vanaf 1 januari 2011 moet informatie over vrachten tussen EU-lidstaten elektronisch worden vastgelegd volgens de EMCS-standaarden.

Eén oplossing die compliance biedt voor accijnsgoederen binnen de EU De Sligro Food Group bestaat uit zowel foodretail- als foodservicebedrijven die zich binnen de Nederlandse markt direct en indirect richten op de 'etende mens'. De groep is actief op het gebied van foodservice als groothandel en van foodretail als groothandel en detaillist. Sligro Food Group selecteerde Descartes' EMCS-declaratiemodule ter ondersteuning van het organiseren van de naleving van de EU-regels die gelden voor vervoer van accijnsgoederen tussen de EU-lidstaten die in Nederland onder schorsing van accijns staan. Sligro Food Group zocht een oplossing voor het beheren van de aangiften van zowel inkomende als uitgaande accijnsgoederen voor verschillende EU-landen. Descartes' EMCS-declaratiemodule ondersteunt aangiften voor meerdere landen en biedt een groot aantal extra opties die de ROI (return on investment) maximaliseren.
* Descartes' EMCS-declaratiemodule is een makkelijk in te zetten OnDemand-oplossing die de Sligro-medewerkers kunnen exploiteren en beheren vanuit een centrale locatie en die compliance biedt ten aanzien van alle EU-lidstaten.
* De EMCS-module is naadloos te integreren met Sligro's bestaande IT-omgevingen en zorgt voor een volledig overzicht van Sligro's accijnsgerelateerde operatie. Dit vereenvoudigt een accurate afhandeling van iedere aangifte.
* Eén oplossing waarmee, in tegenstelling tot verschillende toepassingen, voor meerdere landen aangifte kan worden gedaan waardoor een efficiënter proces ontstaat.

Door het gebruik van één geïntegreerde oplossing voor het beheren van EMCS-aangiften binnen meerdere landen, kunnen we beter omgaan met de veranderde eisen ten aanzien van de afhandeling van het accijnsdeclaratieproces', zegt Alex Manders, Hoofd ICT Beheer van Sligro Food Group. 'Bovendien is Descartes' EMCS-oplossing eenvoudig te integreren met onze backâ¤'office. Hierdoor kunnen we data eenvoudig opnieuw gebruiken en het risico op fouten aanzienlijk verminderen.' Jonathan Wasserman, Senior Vice President, Global Trade Compliance Solutions van Descartes, licht toe: 'Ons doel bij Descartes is het ondersteunen van onze klanten bij het voldoen aan de compliance met de EU-douaneregels en het binnen een korte tijd leveren van toegevoegde waarde aan onze klanten. Uiteraard met een oplossing die kosten verlaagt en tegelijkertijd productiviteit en efficiency verhoogt.'

Global Logistics Network voor het uitwisselen van informatie en het maximaliseren van samenwerking Descartes' EMCS-oplossing vergroot de kracht van Descartes' Global Logistics Network (GLN). Via GLN staan verladers in verbinding met hun zakelijke partners en met douaneorganisaties. Met GLN wisselen verladers op een betrouwbare manier informatie uit om zo de doelmatigheid te verbeteren en de klanttevredenheid verder te verhogen.

Over Sligro Food Group
Binnen Sligro Food Group zijn foodretail en foodservicebedrijven actief die zich direct en indirect richten op de Nederlandse markt van de 'etende' mens. De groep is actief op het gebied van foodservice als groothandel en van foodretail als groothandel en detaillist. Meer informatie is te vinden op www.sligrofoodgroup.com.

Over Descartes
Descartes (TSX: DSG) (NASDAQ: DSGX) is de leverancier bij uitstek voor Global Trade Compliance, Supply Chain Execution en Mobile Resource Management diensten. Het Global Logistics Network (GLN) van Descartes verenigt bedrijven en handelspartners wereldwijd, laat hen op een kosteneffectieve manier samenwerken en productiviteit en efficiëntie maximaliseren. Handelspartners die zich aansluiten bij het GLN, maken deel uit van het Federated Network van Descartes; het meest uitgebreide multimodale businessnetwerk ter wereld, waarop meer dan 35.000 handelspartners aangesloten zijn, waaronder transportbedrijven, luchtvaartmaatschappijen, rederijen, vrachtvervoerders, logistieke dienstverleners, douane-expediteurs, agentschappen die zich bezighouden met vrachtkosten, fabrikanten, retailers, distributeurs, leveranciers van mobiele diensten en regelgevende instanties. Het hoofdkantoor van Descartes bevindt zich in Waterloo, Ontario, Canada. Daarnaast zijn er kantoren in Noord-Amerika, EMEA en Asia-Pacific. Voor meer informatie en updates uit de sector kunt u terecht op http://www.descartes.com en http://blog.descartes.com.