Ingezonden persbericht


Persbericht

Eindhoven, 22 december 2010

Damen Shipyards Gorinchem live met IFS Applications

Damen Shipyards in Gorinchem heeft IFS Applications geÑ-mplementeerd om haar bedrijfsprocessen binnen de gehele organisatie te ondersteunen. Daarnaast wordt IFS Enterprise Explorer ingezet als gebruikersinterface voor IFS Applications. IFS Enterprise Explorer is een gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface die het dagelijks gebruik van de ERP-omgeving sterk vereenvoudigt.

Damen Shipyards Gorinchem is een onderdeel van de Damen Shipyards Group met wereldwijd ruim 6.700 medewerkers. Damen Shipyards Group bouwt jaarlijks circa 150 schepen, variërend van sleepboten en ferry's tot marinefregatten en superjachten. Daarnaast beschikt Damen Shipyards Group over een groot aantal reparatiewerven. Met de IFS-module voor servicemanagement voert Damen onder meer het onderhoud van schepen en de verkoop van reserveonderdelen uit. Daarnaast beantwoordt de organisatie met een combinatie van de modules Call Center en Service Management klantvragen rond garanties. Met de module Financiën ondersteunt Damen alle financiële processen. Volgend voorjaar 2011 volgen de componenten Contractmanagement en Projecten, waarmee het bedrijf alle projecten met betrekking tot service, reparatie en nieuwbouw ondersteunt.

Damen Shipyards Gorinchem koos in oktober 2009 met de projectgebaseerde ERP-oplossing van IFS voor het verbeteren van de projectcontrole en de efficiency, het terugdringen van de levertijden en het optimaliseren van de informatiestromen. Dat gebeurde mede in het kader van het project 'Dawn'. Damen richt zich met dit project op het gebruik van dezelfde processen, systemen en masterdata door alle productgroepen en binnen de gehele voortbrengingsketen.

Aart-Jan van der Wekken, projectleider ERP van Damen Shipyards Gorinchem, zegt: 'De moderne, gebruiksvriendelijke interface, het wereldwijde lokale IFS-netwerk voor service en support en de geïntegreerde functionaliteit van IFS Applications voor projecten, service, engineering, inkoop en de logistieke en productieprocessen waren voor Damen doorslaggevende redenen om voor deze oplossing te kiezen. Het ERP-implementatieproject bij Damen moet leiden tot heldere, gemeenschappelijke processen in de gehele organisatie.'

'Wij hebben een lange ervaring in het werken met mondiale klanten in de projectgestuurde industrie met nationale en internationale projecten. Wij richten ons al veel jaren op het ontwikkelen van best practice-oplossingen in samenwerking met onze klanten. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een cruciale succesfactor in dit project is', zegt Nico van Heuven, Managing Director van IFS Benelux.

De projectgestuurde industrie is een van de focusmarkten van IFS. IFS biedt een complete, geïntegreerde, industriespecifieke oplossing voor de beheersing van de complete project- en asset life cycle van engineering, inkoop, materiaalbeheer en productie tot en met installatie en commissioning. IFS Applications biedt functionaliteit voor contract- en projectmanagement, riskmanagement, budgettering en forecasting, engineering en materiaalmanagement, productie, documentmanagement, service- en asset-management, geheel geÑ-ntegreerd met financials en human resources. IFS richt zich op EPCI- contractors, projectgestuurde productie en serviceproviders. IFS werkt voor klanten als Hertel Group, Gren Group, Babcock Engineering Services, Heerema Fabrication Group, STX Europe, Dresser-Rand, Yantai Raffles en Seawell.

####

Over Damen Shipyards
Damen Shipyards Group is opgericht in 1927 en heeft inmiddels een marktleiderspositie verworven in modulaire scheepsbouw, gebaseerd op standaardontwerpen. Dit concept werd geÑ-ntroduceerd in 1969 en gaf Damen de mogelijkheid haar klanten bewezen schepen met korte levertijden tegen concurrerende prijzen te leveren. Met wereldwijd meer dan dertig scheepswerven en gerelateerde bedrijven is Damen actief in zowel nieuwbouw als onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Daarnaast biedt het bedrijf een breed scala van gerelateerde maritieme diensten. Damen heeft de ambitie om de klant altijd van dienst te zijn en heeft hiermee de reputatie opgebouwd van een leverancier met efficiÑ'nte nazorg.

Over IFS
IFS is een beursgenoteerde onderneming (OMX STO: IFS), opgericht in 1983, die de ERP-suite IFS Applications(TM) ontwikkelt, levert en impplementeert. IFS Applications is een complete, op componenten gebaseerde ERP-suite die gebouwd is op SOA-technologie. IFS richt zich op flexibele bedrijven waarin (een van) de volgende kernprocessen centraal staan: service- & asset-beheer, productie, supply chain en projecten. Het bedrijf heeft 2.000 klanten en is met 2.700 medewerkers actief in vijftig landen. IFS behaalde in 2009 een netto-omzet van 260 miljoen euro. Meer informatie is te vinden op www.ifsworld.com.




Ingezonden persbericht