Reactie op artikel De Pers

De directie en de Raad van Commissarissen van Schiphol Group hebben vandaag kennis genomen van het artikel in De Pers getiteld ' Gesjoemel bij Schiphol.' Daarin wordt beweerd dat de directie van Schiphol Group de jaarcijfers zou manipuleren met als doel kunstmatig de bonussen hoger te laten uitvallen.

Schiphol heeft van de voorzitter van de stichting Sobi, de heer Lakeman, op 21 december een brief (gedateerd 15 december) ontvangen, waarin de heer Lakeman melding maakt van mogelijke manipulatie van de jaarcijfers en het vermengen van privé- en bedrijfsbelangen.

De heer Lakeman verzoekt Schiphol Group in de brief binnen veertien dagen aan hem mee te delen of Schiphol onderzoek zal plegen naar aanleiding van de aantijgingen.

De voorzitter van de Raad van Commissarissen van Schiphol Group heeft conform de standaardprocedure bij dit soort meldingen opdracht tot een onderzoek gegeven. Dit laat onverlet dat er bij de Raad van de Commissarissen geen aanleiding is om te twijfelen aan de integriteit van de directie.

De directie van Schiphol Group en de Raad van Commissarissen veroordelen de handelswijze van de heer Lakeman. Zonder een reactie van Schiphol af te wachten (de brief is op 21 december ontvangen) treedt de heer Lakeman via de De Pers naar buiten, met de kennelijke bedoeling Schiphol Group schade toe te brengen.

In 2009 heeft De Pers al een keer melding gemaakt van vermenging van vastgoedtransacties met privé belangen door een directielid. Ook dat is toen onderzocht volgens de standaardprocedure. De Pers heeft naar aanleiding van de uitkomst van het onderzoek een rectificatie gepubliceerd.