Gemeente Alkmaar


Boekelermeer ontvangt Keurmerk Veilig Ondernemen

Bedrijventerrein Boekelermeer heeft het certificaat 'continu samenwerking' Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) ontvangen. Wethouder Rian van Dam en Dick Winkelhuis, voorzitter van de Stichting/Vereniging Boekelermeer hebben het certificaat van Kiwa Nederland op woensdag 17 december in ontvangst genomen. Het keurmerk heeft als doel de veiligheid op het bedrijventerrein te verhogen.

Het keurmerk is ontwikkeld op initiatief van het Nationaal Platform Criminaliteit (NPC) en is een gestructureerde manier om de samenwerking tussen ondernemers, politie, gemeente en andere relevante partijen, zoals bijvoorbeeld brandweer, tot stand te brengen.

Rian van Dam, wethouder Economische Zaken: "Veilig ondernemen draagt bij aan de economische vitaliteit van het bedrijventerrein en dat is in ieders belang. Ondernemers die deelnemen aan KVO- gecertificeerde beveiliging kunnen rekenen op voordelen zoals korting op verzekeringspremie en fiscale- n subsidievoordelen. Het ontvangen van dit keurmerk bevestigt het hoge niveau van samenwerking tussen de ondernemers, de politie, de brandweer en de gemeente."

Keurmerk Veilig Ondernemen

Het Nederlands bedrijfsleven lijdt jaarlijks veel schade door criminaliteit en onveiligheid. De overheid en het bedrijfsleven willen hieraan graag iets doen. Om die reden is er een Keurmerk Veilig Ondernemen. Het is sinds 2001 beschikbaar en heeft op meerdere plekken in Nederland al zijn succes opgeleverd.

Het aanvragen van een KVO gaat in meerdere stappen. In 2006 is de aanvraag voor een KVO voor Boekelermeer begonnen met een intentieverklaring en ondertekening door meerdere partijen. Vervolgens is er afgelopen jaren door alle partijen gewerkt aan een plan van aanpak. Hier staan concrete afspraken in, waar de verschillende partijen verantwoordelijk voor zijn. Zoals bijvoorbeeld: extra bushaltes plaatsen, onderhoud groen, op het gebied van cameratoezicht, verkeerstechnische knelpunten aanpakken, enzovoort. In 2008 heeft Alkmaar de ster ontvangen. Het daarop volgende KVO-certificaat onderstreept het permanent samenwerken aan een veilig bedrijventerrein.




Gemeente Alkmaar