Windesheim-LOI Hogeschool breidt uit met nieuwe HBO Lerarenopleidingen


Windesheim-LOI Hogeschool breidt assortiment uit met HBO Lerarenopleidingen Natuurkunde en Scheikunde

LEIDEN, 20101222 -- In antwoord op een toegenomen vraag naar leraren Natuur- en Scheikunde, breidt LOI Hogeschool in samenwerking met Hogeschool Windesheim haar assortiment lerarenopleidingen uit met de nieuwe HBO Lerarenopleidingen Natuurkunde en Scheikunde. Deze opleidingen leiden al in vier jaar op tot een HBO-diploma en zijn flexibel te volgen via afstandsonderwijs. De opleidingen zijn bestemd voor iedereen die aan de slag wil als leraar Natuur- of Scheikunde in het (voortgezet) onderwijs. Eerder al introduceerde Windesheim-LOI Hogeschool samen 11 lerarenopleidingen, waaronder de HBO Lerarenopleidingen Wiskunde, Nederlands, Engels en Basisonderwijs (PABO).

Opleiding
De opleidingen bestaan uit beroepsvakken, stages en opleidingsspecifieke vakken. Veel scholen combineren de vakken natuur- en scheikunde in de onderbouw. De propedeuse bestaat daarom uit één studieprogramma dat de basis vormt voor zowel de Lerarenopleiding Natuurkunde als voor Scheikunde. De lerarenopleidingen leiden op tot tweedegraads docent. Na afsluiting van de opleiding kan lesgegeven worden aan het VMBO, de eerste drie klassen van de HAVO en het VWO en het BVE-veld (beroeps- en volwasseneneducatie).

Flexibel studeren
Studenten volgen deze opleiding flexibel. Dat houdt in dat zij thuis studeren, op zelfgekozen momenten en in hun eigen tempo. Daarbij krijgen zij via internet persoonlijke begeleiding van een deskundige docent. De HBO Lerarenopleidingen Natuurkunde en Scheikunde gaan samen met practica die een substantieel deel van de studie uitmaken. Bijna in elke onderwijseenheid zijn proeven opgenomen. De proeven worden thuis en tijdens stage uitgevoerd. De student heeft vanwege de practica ook wat meer contactdagen op Windesheim dan bij de andere HBO lerarenopleidingen.

Meer informatie en startmomenten
Alle informatie over de HBO Lerarenopleidingen Natuur- en Scheikunde en over de flexibele studiemethode is te vinden op www.loihogeschool.nl. De opleidingen kennen jaarlijks twee startmomenten: 1 februari en 1 september. Om te starten per februari dient voor 15 januari te worden ingeschreven.


 Met ruim 500 erkende opleidingen en meer dan 100.000 studenten is de LOI de grootste afstandsopleider van Nederland. De wil om kwaliteit te leveren staat bij de LOI centraal. Kwaliteit in docentbegeleiding, kwaliteit in lesmateriaal en altijd vooroplopend waar het de inzet van nieuwe technieken betreft. Alle LOI-opleidingen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en staan continu onder controle van topfunctionarissen uit de praktijk.
LOI Hogeschool biedt 50 erkende HBO-opleidingen in verschillende vakgebieden en is met ruim 20.000 studenten een van de grootste hogescholen van Nederland.






Leidse Onderwijsinstellingen