Ingezonden persbericht

Persbericht 22 december 2010

In het nieuwe decembernummer van Liberaal Reveil (het tijdschrift van de prof.mr. B.M. Teldersstichting):

...weerlegt Ronald Kroeze (docent en promovendus afdeling Geschiedenis van de Vrije Universiteit) het dominante geluid in de media dat het kabinet-Rutte geen goede afspiegeling van de samenleving zou zijn.

... stelt Claes de Vreese (hoogleraar Politieke Communicatie aan de UvA) dat het tot hoofdlijnen beperkte regeerakkoord van het ideologische geprofileerde minderheidskabinet-Rutte kansen biedt voor een levendiger en politieker Tweede Kamer.

... zegt Fleur de Beaufort (wetenschappelijk medewerker Teldersstichting): '...de neiging om alles wat onwelgevallig wordt gevonden af te doen als populistisch, fascistisch of rechts-extremistisch getuigt van weinig respect voor de vrijheid van meningsuiting'. Daarnaast stelt zij dat zulke verdachtmakingen in reactie op onwelgevallige meningen een zwaktebod van politici zijn die hun eigen onmacht willen maskeren.

... verdedigen Ralph van Graafeiland en Marcel Wissenburg (mede-opstellers van het geschrift Gen-ethische grensverkenningen) de stelling in hun geschrift van de Teldersstichting Gen-ethische grensverkenningen dat bij pre-implantatie genetische diagnostiek (pgd) geselecteerd mag worden op geslacht.

... wijst Klaartje Peters (zelfstandig onderzoekster en schrijfster Het opgeblazen bestuur) erop dat provinciale bestuurders bij de provinciale verkiezingen, vanwege de lage opkomst en nationale belangen die tijdens deze verkiezingen meespelen, niet worden afgerekend op hun functioneren en dus niet gecontroleerd. Zij stelt daarmee dat de democratie op deze bestuurslaag niet werkt.

Jan Franssen (Commissaris van de Koningin van de provincie Zuid-Holland) en Dick Berkhout (hoofd bestuurlijke zaken en toezicht provincie Zuid-Holland) stellen echter vast dat niet het voortbestaan van de provinciale overheidslaag ter discussie moet staan. Essentieel is dat de rol- en taakverdeling van alle overheidsdepartementen, waaronder de provincies, heroverwogen worden.

... analyseren Ewout Klei en Jeffrey Lemm dat CDA'ers die voorstander zijn van de samenwerking met de PVV vooral afkomstig zijn uit de voormalige KVP en CHU.



Ingezonden persbericht