Ingezonden persbericht

Nieuwe toevoeging Cash Management Solutions Portfolio

G4S neemt MCH Waardelogistiek over

Utrecht, 22 december 2010 - G4S, marktleider in cash management en -processing, kondigt vandaag de overname aan van branchegenoot MCH Waardelogistiek. De onderneming versterkt daarmee haar leidende positie op het gebied van full service Cash Management Solutions, ten behoeve van financiële instellingen en retailers.

Bij MCH werken ruim 60 medewerkers, gespecialiseerd in het beheer van parkeer- en muntgeldautomaten. Het bedrijf heeft een eigen geldverwerkingscentrale en beheert landelijk meer dan 350 eigen muntuitgifte en -inname apparaten.

G4S neemt alle lopende activiteiten van MCH over: zowel het bestand aan muntinname en -uitgifteapparaten alsmede het hiermee samenhangende proces van beheer, onderhoud en geldverwerking. "De muntuitgifte en -innameapparatuur die MCH sinds 2009 met succes in de markt heeft gezet is een uitstekende aanvulling op de bestaande Cash Management Solutions portfolio van G4S," licht Gert Askes, algemeen directeur van G4S, toe. "Door integratie van de activiteiten van MCH verwachten wij de chartale geldwerking in de toekomst nog efficiënter in te kunnen richten, gebaseerd op de schaalgrootte en landelijke dekking van G4S."

G4S financiert de overname geheel uit eigen middelen. Over financiële kengetallen doet G4S geen mededelingen. De volledige integratie van MCH zal naar verwachting in juni 2011 zijn afgerond.

(einde bericht)

Noot voor de redactie,