Persbericht

Symantec vereenvoudigt opsporing en beveiliging van waardevolle informatie van ondernemingen
Nieuwe Vector Machine Learning-technologie in Symantec Data Loss Prevention 11 pakt toenemende dreigingen rond intellectueel eigendom aan

Utrecht, 22 december 2010 - Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) introduceert Symantec Data Loss Prevention 11, dat de opsporing en beveiliging van de meest waardevolle informatie van ondernemingen, hun intellectueel eigendom, vereenvoudigt. Deze grote nieuwe release van Symantec's toonaangevende data security suite stelt Vector Machine Learning centraal. Het is de eerste en enige machine learning-technologie die is ontwikkeld om de opsporing van moeilijk te traceren intellectueel eigendom te vereenvoudigen. Symantec Data Loss Prevention 11 zal ook het remediation-proces efficiënter en effectiever maken met nieuwe Data Insight-verbeteringen en door het toevoegen van extra endpoint security-maatregelen.

Meer informatie, meer risico
Volgens verwachtingen van IDC neemt ongestructureerde informatie jaarlijks met meer dan 60% toe en is het steeds moeilijker te beheren en beveiligen. De meest waardevolle informatie van een onderneming ligt vaak verborgen onder een groeiende hoeveelheid van ongestructureerde documenten. Ongestructureerde dataopslagplaatsen zijn vaak ook minder veilig dan andere dataopslagplaatsen. Dit maakt hen kwetsbaarder voor dataverlies van zowel interne als externe bedreigingen. Gerichte aanvallen zoals Hydraq maken intellectueel eigendom kwetsbaarder dan ooit.

Eenvoudiger te identificeren met Vector Machine Learning
Een organisatie moet allereerst zijn gevoelige documenten identificeren voordat deze kunnen worden beschermd. Methoden voor preventie van dataverlies maakten oorspronkelijk gebruik van twee categorieën van opsporingstechnologie: vingerafdrukken en het beschrijven van informatie. Vingerafdrukken vereisen het verzamelen van alle documenten die beschermd moeten worden en het toewijzen van unieke vingerafdrukken aan ieder dossier. Voor het alternatief, het beschrijven van de informatie, zijn lijsten met reguliere uitdrukkingen en keywords nodig om de gevoelige documenten te identificeren. Vingerafdrukken kunnen een uitdaging zijn voor organisaties waar de informatie erg verspreid is. Beleid om informatie te beschrijven kan zowel tijdrovend als minder nauwkeurig zijn dan vingerafdrukken.

Vector Machine Learning is een nieuwe innovatie van Symantec die is ontwikkeld om de beperkingen van huidige detectietechnologieën op te vangen. Vector Machine Learning kan worden gebruikt door het inzetten van voorbeelddocumenten om bepalende eigenschappen te herkennen en de subtiele verschillen tussen gevoelige en niet-gevoelige informatie te identificeren. Dit voorkomt de noodzaak om beleid rond keywords op te stellen of vingerafdrukken toe te wijzen aan nieuwe documenten. Vector Machine Learning is ontwikkeld zodat een set proefdocumenten voldoende is om nauwkeurig beleid op te stellen. Ook wordt de nauwkeurigheid gaandeweg verbeterd, omdat zowel positieve als negatieve steekproeven terug in het systeem worden gebracht.

Eenvoudiger te herstellen met Data Insight Verbeteringen
Symantec Data Loss Prevention 11 bevat verbeteringen voor Symantec Data Insight die het remediation-proces zullen stroomlijnen. De locaties waar de informatie het grootste risico loopt, worden geïdentificeerd en de eigenaren van de betreffende informatie worden gewaarschuwd. De nieuwe Risk Scoring feature geeft folders voor remediation voorrang op basis van de hoeveelheid en gevoeligheid van informatie die zij bevatten, alsook op de toegankelijkheid van de folder. De nieuwe Data Owner Remediation-functie helpt informatie security awareness en
-protectie te faciliteren door automatisch email alerts te sturen naar eigenaren van informatie die risico lopen in shared storage. Hierdoor neemt de effectiviteit van de beveiligingsinitiatieven toe.

Toegevoegde endpoint-bescherming
Symantec Data Loss Prevention 11 levert meerdere endpoint-verbeteringen, waaronder features die ontwikkeld zijn om organisaties de flexibiliteit te bieden om gebruik te maken van een breed scala aan applicatie- en storage devices en tegelijkertijd een stevige data security-positie te behouden. Application File Access Control is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat user-driven applicaties zoals iTunes, Skype en WebEx gebruikt kunnen worden door medewerkers zonder gevoelige informatie vrij te geven. De Trusted Devices feature maakt het gebruik van een breed scala aan storage devices mogelijk en stelt tegelijkertijd zeker dat gevoelige informatie alleen gekopieerd kan worden naar goedgekeurde devices, zoals devices die door de onderneming zijn verspreid en worden beheerd. Ook nieuw in deze release is Endpoint FlexResponse, dat is ontwikkeld om het voor klanten makkelijker te maken endpoint informatiebescherming te bieden door andere oplossingen van Symantec of derde partijen te integreren, zoals encryptie en Enterprise Rights Management (ERM).

Ondersteunende quotes
"Continental Airlines is in het bijzonder geïnteresseerd in de features Risk Scoring en Data Owner Remediation van Symantec Data Loss Prevention 11. Hiermee verwachten wij de tijd die nodig is om onze vertrouwelijke informatie te lokaliseren en beveiligen terug te dringen. De wijze waarop wij de gevoelige informatie van gebruikers kunnen beschermen is de sleutel tot ons succes en deze oplossing kan ons hierbij helpen", aldus Cynthia Soares, Senior Manager, Information Security, Continental Airlines. "De mogelijkheid om de status van onze gevoelige informatie automatisch te monitoren, vertaalt zich naar aanzienlijke kostenvoordelen."

"Symantec Data Loss Prevention 11 is gericht op het helpen van informatie security professionals bij het efficiënter en effectiever beschermen van de meest gevoelige informatie binnen een organisatie", aldus Aaron Aubrecht, senior director, product management, Symantec Corporation. "We hebben van onze klanten begrepen dat nauwkeurigere detectie van intellectueel eigendom en risk-based prioritisering van hun acties fundamentele elementen van een effectief informatiebeveiligingsprogramma zijn. Onze Vector Machine Learning-technologie en Data Insight-verbeteringen vullen die behoeftes in."

Beschikbaarheid
Symantec Data Loss Prevention 11 is naar verwachting beschikbaar in de eerste helft van 2011.