Ingezonden persbericht

()

Persbericht D66 Rotterdam
Woensdag 22 december 2010

D66 Rotterdam opent meldpunt voor taxireizigers

"Vooral tijdens de oudejaarsnacht maken mensen vaker gebruik van een taxi, omdat ze niet dronken achter het stuur willen kruipen, niet door de sneeuw willen fietsen en gewoon veilig naar huis willen kunnen. Juist nu willen we mensen erop wijzen dat ze een klacht kunnen indienen wanneer een taxichauffeur misbruik van de situatie heeft gemaakt. Mensen moeten veilig naar huis kunnen gaan en daarom openen we een meldpunt voor taxireizigers.", aldus Salima Belhaj, fractievoorzitter D66 Rotterdam.

Wanneer u ontevreden bent over uw taxirit kunt u een schriftelijke klacht indienen bij het taxibedrijf. Als u vindt dat u teveel moet betalen voor uw taxirit, kunt u onder protest betalen en een bon vragen. Zo houdt u het recht om laten geld terug te krijgen. Het taxibedrijf moet binnen zes weken reageren op uw klacht. U kunt uw klacht ook indienen bij het Landelijke Klachtenmeldpunt Taxi. Hiervoor kunt u een Klachtenformulier taxivervoer downloaden op de website www.taxiklacht.nl. Hier vindt u ook de Geschillencommissie Taxivervoer, een deskundige en onafhankelijke commissie die bij een meningsverschil over de afhandeling van de klacht beslist wie gelijk heeft.

D66 Rotterdam opent een meldpunt op haar website www.D66Rotterdam.nl voor taxireizigers om taxigebruikers te wijzen op hun consumentenrechten en om de klachten van taxireizigers te inventariseren. "Binnenkort krijgen gemeenten meer bevoegdheden om aanvullende regels te stellen aan de kwaliteit van het straattaxivervoer. Tegen die tijd willen wij in kaart gebracht hebben wat de grootste problemen zijn binnen de Rotterdamse taxibranche. Zo kunnen wij gericht gemeentelijk beleid inzetten om de kwaliteit van het Rotterdamse taxivervoer te verbeteren.", aldus Salima Belhaj.

Meldpunt Taxivervoer D66 Rotterdam:
E: D66@Stadhuis.Rotterdam.nl o.v.v. Meldpunt Taxivervoer
W: www.D66Rotterdam.nl

Landelijke Klachtenmeldpunt Taxi:
T: 0900 - 202 1881 (ma t/m vr 8.30 tot 17.00 uur)
W: www.taxiklacht.nl

Geschillencommissie Taxivervoer:
T: 070-3105310 (ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur)
W: www.degeschillencommissie.nl