Politie Zeeland


---

2224-2010 Partij 'zwaar' vuurwerk in beslag genomen, Rilland
In de schuur van een woning in de Vlietbergstraat in Rilland werd dinsdagavond een doos illegaal, in België gekocht, 'zwaar' vuurwerk aangetroffen.
Naar aanleiding van melding dat er op dat adres vuurwerk aanwezig zou zijn, ging de politie daar een kijkje nemen. Het vuurwerk, wat in de schuur werd gevonden, bleek van een van de bewoners, een 18-jarige man te zijn. De 18-jarige heeft een verklaring afgelegd en deed afstand van het vuurwerk. Het regionaal milieuteam is nog met de afwikkeling van de zaak bezig.


2225-2010 Belgische koperdief aangehouden
Dinsdagmiddag rond 15.15 uur controleerden twee agenten van de Zeeuwse politie op de Amerikaweg in Hulst een 26-jarige Belg op zijn bromfiets.

De man reed zonder rijbewijs op de bromfiets. De agenten vroegen of zij in de tas van de man mochten kijken. Daar zat een hoop koperdraad in. Op de vraag van de agenten hoe de man aan het koper kwam, bleef de Antwerpenaar een beetje vaag.

Omdat hij geen duidelijke verklaring kon geven over de herkomst van het koper is hij aangehouden op verdenking van diefstal en overgebracht naar het politiebureau in Hulst.

Daar kwam de aap uit de spreekwoordelijke mouw. Hij verklaarde dat hij het koperdraad had weggenomen van een bouwterrein in Stekene (B). De man heeft een verklaring afgelegd en is hierna in vrijheid gesteld.

De Belgische politie gaat verder onderzoek in deze zaak doen.




Politie Zeeland