Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


Het project loopt in zijn huidige vorm op zijn einde..

Gastvrij Nederland begon in 2008 als een grootschalig onderzoek naar de wensen en behoeften van de Nederlandse vakantieganger. Inmiddels is dit RECRON project uitgegroeid tot hét Innovatieplatform in de Nederlandse recreatiesector.

Op 31 december 2010 loopt het project in zijn huidige vorm ten einde. De afgelopen drie jaar zijn er vele mooie resultaten geboekt, zoals de Recreantenatlas, de Inspiratieparken, de Experience Dag, samenwerking tussen de Innovatiefonds deelnemers en het aan de slag gaan van ruim 400 Kampeer- en Bungalowleden met de kennis van Gastvrij Nederland. Dat alles heeft bijgedragen aan een professionaliseringsslag in de sector. Het Gastvrij Nederland Team kijkt dan ook bijzonder tevreden terug op de afgelopen drie bewogen jaren!

De campagne gaat door!
Gastvrij Nederland kent inmiddels ruime bekendheid en heeft zichzelf bewezen maar er liggen nog veel meer kansen open. We kunnen u dan ook vol trots meedelen dat RECRON, onder de bezielende leiding van Simone van Poppel, zorgt voor een doorstart van de campagne, weliswaar in een andere vorm. Zoals u weet, is in november, tijdens de Algemene Ledenvergadering, besloten dat RECRON nog meer met marketing moet doen. En Gastvrij Nederland zijn de eerste stappen van RECRON richting marketing ondersteuning geweest. Dit biedt dan ook de ideale gelegenheid om de kennis en tools uit het Gastvrij Nederland project uit te bouwen tot meer en omvattendere marketing kennis, tools en ondersteuning. Simone zal dit samen met oa. Arthur van Disseldorp opnemen en hiermee aan de campagne een vaste vorm binnen de RECRON organisatie proberen geven.

Geboorte âRICâ
Bij een nieuwe doorstart hoort ook een nieuwe naam. En bovendien draagt RECRON per 1 januari de naam Gastvrij Nederland over aan het voormalig platform Toerisme en Recreatie. Gastvrij Nederland heet vanaf 1 januari 2011 dan ook de âRECRON Innovatie Campagneâ. De naam geeft het al aan, we zijn niet langer een project maar een vaste campagne van RECRON. Heel graag informeren wij u in januari over alle plannen van âRICâ.