Gemeente Overbetuwe

zomer gereed

Fiets- en voetveer over de Waal in de zomer gereed

22 december 2010

Fiets- en voetveer over de Waal in de zomer gereed

De gemeenten Overbetuwe en Beuningen gaan samen een fiets- en voetveer exploiteren over de Waal tussen Slijk-Ewijk en Beuningen. Dit hebben de colleges van B&W van beide gemeenten besloten. De subsidie is helemaal rond en de overeenkomsten (samenwerkingsovereenkomst Beuningen - Overbetuwe en exploitatieovereenkomst recreatiemaatschappij Uit®waarde) liggen klaar om op 10 januari ondertekend te worden door de betrokken partijen.

Belangrijke schakel voor recreatie en toerisme

Het gaat om een voormalige veerverbinding, die nieuw leven ingeblazen wordt. Vanaf komende zomer kan het veer gebruikt worden. Vanaf dan kan jaarlijks in de zomermaanden het (recreatieve) fiets- en voetverkeer de Waal oversteken tussen Slijk-Ewijk en Beuningen. Het veer vormt een belangrijke schakel in het recreatief en toeristisch verkeer. Zo sluit het nieuwe veer aan op een aantal wandel- en fietsroutes, zoals het fietsknooppuntensysteem en `struinen langs de Waal'.

Bijdragen van beide gemeenten, Stadsregio en provincie

Gemeente Overbetuwe verleent samen met de gemeente Beuningen opdracht aan recreatiemaatschappij Uit®waarde om de veerverbinding te exploiteren. Er wordt een overeenkomst voor minimaal 10 jaar afgesloten, waarbij Overbetuwe en Beuningen jaarlijks bijdragen in de kosten voor het verwachtte exploitatietekort. De provincie Gelderland en de Stadsregio betalen samen de EUR 250.000 aan investeringskosten.