Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 17 december 2010

Carillonbespeling tijdens kerstperiode

Stadsbeiaardier Christiaan Winter verzorgt tijdens de kerstperiode extra carillonbespelingen. Hij doet dit op donderdagavond 23 december op het carillon van de Waagtoren. Op zondagmiddag 26 december strooit de stadsbeiaardier kerstmuziek uit over de stad vanaf het carillon van de Grote Sint Laurenskerk.

De extra bespeling op 23 december vindt plaats tussen 19.30 en 20.30 uur. Op het programma staan naast de bekende kerstliederen ook kerstmuziek van onder andere Bach en Steenwick. Op 26 december neemt de Stadsbeiaardier tussen 14.15 en 15.00 uur alvast een voorschot op het traditionele kerstconcert dat aansluitend in de Grote Sint Laurenskerk gehouden wordt.

Christiaan Winter

Christiaan Winter bespeelde als rondreizend beiaardier al vele carillons van ons beiaardrijke land. Als stadsbeiaardier van Alkmaar verzorgt Christiaan Winter sinds 1 maart 2009 de vaste carillonbespelingen op vrijdagmiddag in de Grote Sint Laurenskerk en op zaterdagmorgen in de Waag. Daarnaast laat hij ook het carillon van de Waag klinken op vrijdagen tijdens het kaasmarktseizoen. Tevens maakt hij de bewerkingen voor de automatische speelwerken die elk kwartier hun melodieën laten horen van de Kapelkerk, de Waag en de Grote Sint Laurenskerk.