Gemeente Schagen

De OV-taxi stopt

Connexxion heeft per half december 2010 de OV-taxi afgeschaft. Het is de taak van de provincie om te zorgen voor een toegankelijk OV-netwerk. De OV-taxi werd uitgevoerd door Connexxion in opdracht van de Provincie Noord-Holland. Nu het contract met de provincie is beëindigd zijn mensen aangewezen op ander vervoer. Gebruikers van de OV-taxi waren OV-reizigers of mensen die een indicatie hebben voor vervoer onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Ander vervoer is het (niet gesubsidieerde) normale taxi-vervoer, vervoer met behulp van familie, vrienden en/of kennissen, vervoer via de buurtbus, de 55+-bus, of vervoer met behulp van bijvoorbeeld de Stichting Aktie Graag Gedaan. De OV-taxi reed als aanvulling op het bestaande openbaar vervoer in de hele provincie Noord-Holland. Het tarief was gebaseerd op het zonesysteem van het openbaar vervoer.

Â

Vervoersbudget Wmo

Heeft u om medische redenen een vervoersbeperking dan kunt u in aanmerking komen voor een persoonsgebondenbudget voor uw vervoer, het pgb-vervoer. Het pgb-vervoer maakt onderdeel uit van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van de gemeente. Of u hiervoor in aanmerking komt hangt af van uw medische- én financiële omstandigheden. Komt u voor pgb-vervoer in aanmerking, dan krijgt u elk kwartaal een bepaald geldbedrag op uw rekening gestort. Daarmee kunt u zelf uw vervoer betalen. U kunt zelf kiezen welk vervoer dit is. Zo kunt u hiervan kinderen, andere familieleden, vrienden en/of kennissen die u vervoeren betalen. Ook kunt u gebruik maken van ieder taxibedrijf. Het pgb-vervoer is bedoeld voor het vervoer tot en met 25 kilometer, gerekend vanaf uw woning. Voor grotere afstanden kunt u gebruik maken van Valys.

Â

Verder reizen dan uw regio
Valys is een andere vervoersvoorziening (uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van VWS) en bedoeld voor sociaal recreatieve uitstapjes met 'bovenregionale afstanden'. Evenals bij het pgb-vervoer het geval is, moet er sprake zijn van een mobiliteitsbeperking om in aanmerking te komen voor een Valys-pas. Meer informatie: www.valys.nl of 0900-9630.