Politie Groningen

Donderdag 23 december 2010

Provincie Groningen, 23-12-2010

Stadjer steelt geurtjes

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond in de Herestraat in Groningen een 45-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Een agent in burgerkleding zag dat de Stadjer zich verdacht gedroeg en merkte dat de man zonder te betalen een kassa voorbij liep. Op straat werd de Groninger aangesproken. In zijn tas zaten diverse parfums die niet waren afgerekend. Ook had de man toiletartikelen van een andere winkel bij zich die niet afgerekend bleken te zijn. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Daar bekende hij de diefstallen. De politie maakt proces-verbaal op.

Tweetal brengt verkeer in gevaar met waarschuwingslinten

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond op het Emmaplein een 28-jarige Groninger en een 20-jarige vrouw uit de gemeente Winsum aangehouden voor het in gevaar brengen van het verkeer. De politie kreeg meerdere meldingen dat op bruggen rondom de binnenstad lukraak roodwitte waarschuwingslinten waren gespannen. Vanwege de winterse omstandigheden konden hierdoor gevaarlijke situaties ontstaan.

Nadat agenten op de Steentilbrug zagen dat een waarschuwingslint was weggehaald, reden ze richting de Emmabrug. Daar verwijderde op dat moment een buschauffeur een waarschuwingslint over de weg. Door het lint stond het verkeer stil op de brug en de toegangswegen. In de nabijheid stonden de twee aangehouden personen toe te kijken. Een van hen stond nog met een rol van het roodwitte waarschuwingslint in zijn handen. Het tweetal verklaarde nieuwsgierig te zijn naar de reactie van mensen als er linten over wegen zijn gespannen. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau. Daar kwamen ze tot inzicht dat het lukraak spannen van waarschuwingslinten over wegen daadwerkelijk gevaar voor het verkeer kan veroorzaken. Het duo is met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Politie controleert op gebruik veiligheidsgordel

GRONINGEN De politie heeft woensdagmorgen en middag op diverse plaatsen in de stad Groningen automobilisten gecontroleerd op het gebruik van de veiligheidsgordel. In totaal werden bijna 500 bestuurders gecontroleerd. Er werden 20 boetes uitgedeeld, waarvan 18 voor het niet dragen van de gordel. De andere twee bekeuringen werden uitgedeeld voor het niet handsfree bellen en geen voorrang verlenen op een zebrapad.

Jongens naar Halt na openen brievenbus

ONSTWEDDE Twee jongens uit Onstwedde, 14 en 15 jaar, worden doorverwezen naar Halt na het vernielen van een brievenbus. Het tweetal had aan de Dorpsstraat in hun woonplaats post uit een brievenbus gehaald. Vervolgens hadden ze de post geopend en gelezen. De eigenaar heeft de jongens betrapt en aangifte gedaan van vernieling. Beide jongens zijn overgedragen aan hun ouders en moeten binnenkort op het bureau nog een verklaring afleggen.

Twee aanhoudingen bij burenruzie

STADSKANAAL De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee mannen uit Stadskanaal (23 en 35 jaar) aangehouden. In eerste instantie deed de 35-jarige een melding van geluidsoverlast door zijn onderburen. Agenten namen echter geen geluidoverlast waar. Vervolgens kwam er een melding binnen van een vernielde ruit bij de woning van de 35-jarige. De 23-jarige, die op bezoek was bij de onder buurman, wordt hiervoor verantwoordelijk gehouden en is aangehouden. Later die nacht moest de politie voor de derde keer naar het bewuste adres toe. De bovenbuurman was naar zijn onderbuurman gegaan om verhaal te halen over de vernielde ruit. Hierbij had hij diverse bedreigingen geuit. Hierop is de 35-jarige ook aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhoudingen na diefstal

STADSKANAAL Een 25-jarige man uit Stadskanaal is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden op verdenking van diefstal. Een getuige meldde dat hij twee mannen bij een flat in de Oranjestraat in Stadskanaal koper wegnamen. De gealarmeerde politie kon de 25-jarige verdachte aanhouden. De andere verdachte wist te ontkomen. De 25-jarige was in het bezit van diverse schroevendraaiers. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. Vervolgens zagen agenten een tweede man, 19 jaar uit Nieuw-Buinen, lopen met een plastic tas. Op aanspreken gaf hij aan dat er enkel kleren in de tas zaten. Bij controle bleek er echter ook een hoeveelheid tabakswaren in de tas te zitten. Eerder die nacht was bij een tankstation aan de Atlantislaan in Stadskanaal ingebroken en waren er tabakswaren weggenomen. Hierop is de 19-jarige ook aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen de verschillende zaken.

Politie zoekt getuigen mishandeling fietser

GRONINGEN De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling van een 58-jarige man uit Paterswolde. De man fietste donderdag 16 december omstreeks 8.15 uur over de Laan Corpus den Hoorn in Groningen. Bij de kruising met de Paterswoldseweg moest de fietser wachten voor een verkeerslicht. Uit tegenovergestelde richting kwam een man op een bromfiets met een kinderzitje achterop. In de beleving van de fietser kwam de bromfietser erg dicht op hem af en hij gebaarde iets meer afstand te nemen. Ter hoogte van de Madame Curiestraat hoorde de fietser ineens geschreeuw. De bromfietser bleek hem achterna gekomen te zijn. De fietser stopt en stapt af. Er ontstaat een woordenwisseling, waarbij de bromfietser de fiets op de rijbaan gooit. Kort daarna verliest de fietser het bewustzijn. Als hij bijkomt voelt hij bloed op zijn gezicht. Hij blijkt diverse verwondingen in het gezicht en aan knie en elleboog te hebben. Ook is zijn gebit aangetast. Bovendien raakte de fiets bij het incident beschadigd. De bromfietser is er vandoor gegaan.

Signalement

De bromfietser kan omschreven worden als een blanke man van ongeveer 40 jaar. De man had een stevig postuur, droeg een bril en een geel reflecterend hesje. Achterop de bromfiets zat een kind. De bromfiets was vermoedelijk wit van kleur.

Getuigen

Tijdens het voorval zijn diverse automobilisten gestopt. Van hen zijn echter geen gegevens bekend. De politie vraagt deze en eventuele andere getuigen zich te melden bij Regiopolitie Groningen. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).