Politie Groningen

Politie zoekt getuigen mishandeling fietser

Groningen, 23-12-2010 o De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling van een 58-jarige man uit Paterswolde. De man fietste donderdag 16 december omstreeks 8.15 uur over de Laan Corpus den Hoorn in Groningen. Bij de kruising met de Paterswoldseweg moest de fietser wachten voor een verkeerslicht. Uit tegenovergestelde richting kwam een man op een bromfiets met een kinderzitje achterop. In de beleving van de fietser kwam de bromfietser erg dicht op hem af en hij gebaarde iets meer afstand te nemen.

Ter hoogte van de Madame Curiestraat hoorde de fietser ineens geschreeuw. De bromfietser bleek hem achterna gekomen te zijn. De fietser stopt en stapt af. Er ontstaat een woordenwisseling, waarbij de bromfietser de fiets op de rijbaan gooit. Kort daarna verliest de fietser het bewustzijn. Als hij bijkomt voelt hij bloed op zijn gezicht. Hij blijkt diverse verwondingen in het gezicht en aan knie en elleboog te hebben. Ook is zijn gebit aangetast. Bovendien raakte de fiets bij het incident beschadigd. De bromfietser is er vandoor gegaan.

Signalement

De bromfietser kan omschreven worden als een blanke man van ongeveer 40 jaar. De man had een stevig postuur, droeg een bril en een geel reflecterend hesje. Achterop de bromfiets zat een kind. De bromfiets was vermoedelijk wit van kleur.

Getuigen

Tijdens het voorval zijn diverse automobilisten gestopt. Van hen zijn echter geen gegevens bekend. De politie vraagt deze en eventuele andere getuigen zich te melden bij Regiopolitie Groningen. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).