Gemeente Leeuwarden



Persbericht: Schaatstocht De Ronde van de Kleine Wielen gaat door!

Vrijdag 24 december 2010 wordt de recreatieve schaatstocht De Ronde van de Kleine Wielen georganiseerd. De afstanden variëren van 6, 12, 18 en 24 kilometer. De tocht is een echte klassieker en is voor het laatst in de vorige winter verreden. Daarvoor duurde het 13 jaar voordat de tocht georganiseerd kon worden! Vorige winter deden ruim 2000 mensen aan de tocht mee.

De dikte van het ijs varieert tussen de 9 en 12 cm en de kwaliteit van het ijs is goed.

De startplaats en de inschrijving zijn in de kantine van Camping de Kleine Wielen. De inschrijving start om 11.00 uur. Tot uiterlijk 15.00 uur kan gestart worden. Tot 16.00 uur wordt, na het inleveren van de stempelkaart, een medaille en een oorkonde uitgereikt. Kinderen kunnen de tocht rijden voor ¤ 3,=, volwassenen betalen ¤ 5,=

De tocht wordt georganiseerd door de IJswegencentrale Leeuwarden. Deze organisatie heeft het ijs gecontroleerd op dikte en betrouwbaarheid, heeft een baan uitgezet en deze sneeuwvrij gemaakt. De IJswegencentrale maakt onderdeel uit van de Friese IJsbond en werkt samen met de K.N.S.B. Op www.friescheijsbond.nl en de www.knsb.nl is meer informatie te vinden over de tocht.

De Kleine Wielen heeft geen rechtstreekse verbinding met de Friese boezem. Hierdoor is de invloed van wind en stroming minder dan in de vaarten en open meren en kan er nu veilig geschaatst! Het schaatsen op de vaarten met open verbinding rondom Leeuwarden is gevaarlijk en is door de IJswegencentrale nog niet vrij gegeven.

==============================