Gemeente Barneveld


Een feestelijke jaarwisseling... daar zorgen we sámen voor!

Over acht dagen is het zover: dan wisselen we het oude jaar 2010 in voor het nieuwe jaar 2011. Een bijzonder moment met een feestelijk karakter. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen, dat de jaarwisseling feestelijk is en blijft! In de afgelopen jaren is de jaarwisseling zonder al teveel problemen verlopen. Natuurlijk is het belangrijk om als gemeente, politie en brandweer van tevoren met elkaar te overleggen. Maar nóg belangrijker is, dat u en jij van de jaarwisseling een feest hebben gemaakt.

In de gemeente Barneveld worden op verschillende locaties feesten georganiseerd, die voor iedereen toegankelijk zijn. In het onderstaande overzicht staan de locaties en de tijden vermeld.

Barneveld:
In de Veluwehal wordt een feest georganiseerd, naar schatting 1500 bezoekers, aanvang 01.00 uur.

Voorthuizen:
In `t Trefpunt wordt een feest wordt georganiseerd, naar schatting 1000 bezoekers, aanvang 00.30 uur.

Kootwijkerbroek/Stroe:
In Café Wessel aan de Wesselseweg wordt een feest georganiseerd, naar schatting 800 bezoekers, aanvang 31 december 2009 00.30 uur.

Garderen:
In Dorpshuis De Koepel wordt een feest georganiseerd, naar schatting 200 bezoekers, aanvang 00.30 uur

Kootwijk:
In Restaurant `t Hilletje wordt de jaarlijkse dorpsinloop gehouden

Zwartebroek/Terschuur:
Aan de ds. W.L. Mulderstraat staat een tent waar voor naar schatting 1000 bezoekers een feest wordt georganiseerd, aanvang 00.00 uur. Dit feest is alleen toegankelijk voor inwoners uit de dorpskernen Terschuur en Zwartebroek. Achter de tent wordt een vreugdevuur ontstoken.

Dit jaar is voor het eerst een vergunning verleend voor het georganiseerd carbid schieten op twee lokaties in de gemeente: het terrein van voetbalvereniging VVB en een locatie aan de Rijksweg in Terschuur.

Het gemeentebestuur wenst u en jullie een feestelijke en veilige jaarwisseling. Vorig jaar bleek de schade tijdens de jaarwisseling gelukkig erg mee te vallen. Alleen in de periode voorafgaande aan de jaarwisseling werd relatief veel schade toegebracht aan gemeentelijke eigendommen. Wat is het toch jammer, dat inwoners - vaak jongeren - het nodig vinden om met vuurwerk andermans eigendommen te vernielen. Zonde van het geld om na de jaarwisseling alles weer te repareren. Dat geld kunnen we veel beter gebruiken!

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl