Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.25 uur

Utrecht, 23-12-2010

Vrouw van portemonnee beroofd

IJSSELSTEIN Een 66-jarige vrouw uit IJsselstein is slachtoffer geworden van een beroving.

De vrouw bevond zich woensdag 22 december omstreeks 17.35 uur in de fietsenstalling aan de Poolster, toen zij door een man van haar portemonnee werd bestolen. De vrouw had boodschappen gedaan bij een supermarkt en was op de terugweg naar haar woning aangesproken door een jongeman. Hij wilde de vrouw helpen met het dragen van haar boodschappen. Dat aanbod sloeg de vrouw af. Kennelijk liep de jongeman haar achterna, want bij de ingang van de fietsenstalling werd zij plotseling door dezelfde jongeman bestolen.

De politie stelde na de melding een onderzoek in, maar trof de jongeman niet meer aan. Het signalement luidt: een jongeman van ongeveer 18 jaar, met een licht getint uiterlijk, ongeveer 1.70m.. Hij droeg een donkerkleurige dikke jas met capuchon en bontkraag. Een ieder die informatie heeft over deze zaak wordt gevraagd kontakt op te nemen met de politie IJsselstein via het telefoonnummer 0900-8844

Automobilisten onder invloed

NIEUWEGEIN Een 41-jarige automobilist uit Utrecht is betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

Politiemensen zagen hem donderdag 23 december omstreeks 01.40 uur rijden op de Liesbosch. Zij zagen dat hij een vluchtheuvel aan de verkeerde kant passeerde en dat hij zijn voertuig maar met moeite onder controle kon houden. Nadat de man aan de kant was gezet, bleek bij het aanspreken dat de man alcohol had gedronken.

Na de positieve blaastest op straat moest de man mee naar het bureau voor het afleggen van de ademanalyse. Daaruit bleek dat de man 705 ug/l alcohol in zijn lichaam had en dat is ruim drie keer meer dan het wettelijke maximum van 220 ug/l. Bovendien was het rijbewijs van de man ongeldig verklaard wegens recidive rijden onder invloed, waarop zijn auto in beslag werd genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

IJSSELSTEIN Een 58-jarige automobilist uit Montfoort is betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Politiemensen controleerden hem op woensdag 23 december omstreeks 01.35 uur op de Prins Willem Alexanderdijk. Bij het aanspreken bleek dat hij alcohol had genuttigd en na de positieve blaastest op straat werd hij meegenomen naar het bureau. Na het afleggen van de ademanalyse bleek dat hij 265 ug/l in zijn lichaam had, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief verzet zich

HOUTEN Een 52-jarige man uit Baexem is betrapt op winkeldiefstal. Bij zijn aanhouding door winkelpersoneel verzette hij zich en werd met spoed assistentie van de politie ingeroepen.

Politiemensen kregen woensdag 22 december omstreeks 10.15 uur het verzoek te gaan naar de supermarkt aan de Spoorhaag omdat een winkeldief zich verzette bij zijn aanhouding. Toen de politie aankwam, bleek dat het winkelpersoneel de man toch onder controle had weten te brengen en werd hij overgedragen aan de politie voor onderzoek en verhoor.

Uit camerabeelden bleek dat de man vleeswaren had gestolen en toen hij na de kassa door winkelpersoneel hierop werd aangesproken, duwde hij hen weg en wilde er vandoor gaan. Dit wist het winkelpersoneel te voorkomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.