Gemeente Barneveld


Barneveld past beeldkwaliteitsplan voor Columbiz Park aan

De gemeente Barneveld past het beeldkwaliteitsplan voor de ontwikkeling van het kantorenpark Columbiz Park in Barneveld aan. Het `oude' beeldkwaliteitsplan ging nog uit van de ontwikkeling van het kantorenpark als één geheel. In verband met de economische omstandigheden is dat de afgelopen periode veranderd. De kavels worden nu afzonderlijk ontwikkeld en dat heeft een aantal gevolgen voor de beeldkwaliteit.

Het `oude' beeldkwaliteitsplan is in 2009 vastgesteld en is opgesteld naar aanleiding van het stedenbouwkundig plan uit 2008-2009. De belangrijkste functie van een beeldkwaliteitsplan is om de ambities over het gewenste beeld van de onbebouwde en bebouwde ruimte waar te maken. Daarin staat op welke wijze en met welke sferen een gebied wordt ontwikkeld.

Aanpassingen
De aanpassingen in het nieuwe beeldkwaliteitsplan hebben met name betrekking op de parkeersituatie. In het oude beeldkwaliteitsplan was nog uitgegaan van één integraal parkeerdek. In verband met de andere marktomstandigheden - waarbij de kavels afzonderlijk worden uitgegeven en ontwikkeld - is zo'n oplossing niet werkbaar. Het parkeren wordt nu per kavel op maaiveld opgelost. Daarnaast is het talud, dat een belangrijke rol speelde in de parkeeroplossing, uit het plan gehaald. Overigens blijft het aantal vierkante meters te ontwikkelen kantorenpark gelijk, wordt niet getornd aan de kwalitatieve uitstraling van het park en blijft het groene karakter gehandhaafd.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl