Project Gemeente Westland


Schoonste straat van Westland

Publicatiedatum: 23-12-2010

De gemeente Westland organiseert ook dit jaar weer een opruimactie van vuurwerkafval: 'Wie viert op Nieuwjaarsdag een feestje met de schoonste straat van Westland?' Tijdens en na de jaarwisseling is de gemeente volop bezig met het opruimen van vuurwerkrestanten en andere rommel op straat. De hulp van inwoners is daarbij erg welkom. Straten waarin de bewoners het een kleine moeite vinden om gezamenlijk de bezem te pakken na de oud- en nieuwviering kunnen meedoen aan de wedstrijd 'Wie viert op nieuwjaarsdag een feestje met de schoonste straat van Westland?'.

Vroeg in de ochtend van Nieuwjaarsdag bekijken medewerkers van de gemeente per kern de aangemelde straten. Aan het eind van de ochtend/begin van de middag gebeurt dat nog een keer. Daar komt dan een winnaar uit. Elk huishouden in de winnende straat ontvangt van de gemeente Westland, in samenwerking met Westlandtheater De Naald, een cadeaubon ter waarde van EUR 15,-. De winnende straten ontvangen in de eerste week van januari een persoonlijke brief.

Werkwijze

* In elke kern wordt één straat of gedeelte van de straat als winnaar uitgekozen.

* De straat waar veel inzet is getoond en die 's middags het schoonste is, wint. De gemeente stelt voor elke woning in de straat een cadeaubon van WestlandTheater De Naald ter waarde van EUR 15,- beschikbaar.

* Van de elf straten wordt de schoonste straat nog eens extra in het zonnetje gezet.

* Lange straten kunnen worden opgedeeld. Geef in dat geval bij uw aanmelding de deelnemende huisnummers door.

Aanmelden
Om mee te doen aan de wedstrijd is vooraf aanmelden noodzakelijk. Wie zich aanmeldt, is er zeker van dat de straat gecontroleerd wordt. Alleen aangemelde straten binnen de bebouwde kom komen in aanmerking voor 'de schoonste straat van Westland'.
Aanmelden kan tot 31 december 12.00 uur 's middags via het Meldpunt Leefomgeving.