Politie Hollands Midden

Gouda - Rotterdammer aangehouden na straatroof

Gouda, 23-12-2010 o De politie heeft woensdag 22 december rond 17.45 uur een 16-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van het plegen van een straatroof.

Om 17.30 uur werd een 40-jarige Goudse beroofd van haar tas toen ze haar fiets wilde pakken die op de Goverwellesingel, net na de spoortunnel, stond geparkeerd. Terwijl de vrouw bij haar fiets stond werd er hard aan haar schoudertas getrokken. De vrouw schreeuwde en zag twee jongens er met haar tas vandoor gaan. Ze renden weg in de richting van het winkelcentrum. Omstanders die de vrouw hoorden probeerden nog de jongens tegen te houden. Een omstander had ondertussen de politie gebeld en is achter de jongens aangerend richting de Getijmolenerf terwijl hij ook een signalement gaf. De jongens wisten echter te ontkomen.

Op het moment dat de melder belde waren agenten met quads bij het winkelcentrum en zijn direct in de omgeving op zoek gegaan naar de jongens. De agenten zagen de jongens rennen over het Westmolenpad richting het Olympiadeplein en zijn ze achterna gereden. Een van de agenten is één van de jongens lopend achterna gegaan toen deze bij het kinderdagverblijf aan de Sportlaan over een hek sprong. De jongen liep het ijs op, gevolgd door de agent. De agent zakte echter door het ijs en zag de jongen een achtertuin van een woning aan de Han Hollanderweg inrennen. Beide zijden van de woningen werden afgezet door agenten en werd het spoor door de sneeuw gevolgd. De agent die weer uit de sloot geklommen was is naar de tuin gelopen en duwde tegen de tuindeur. Deze werd echter weer dicht geduwd. De jongen is vervolgens de tuin uitgerend, langs de agent en sprong weer terug op het ijs waar hij doorheen zakte. De jongen probeerde uit de sloot te komen werd aangehouden door de agent.

De politie doet verder onderzoek naar de beroving en naar de tweede verdachte. De Rotterdammer is in verzekering gesteld en zit nog vast.