Politie Kennemerland

Diverse ongevallen door gladheid

KENNEMERLAND, 23-12-2010

In de hele regio hebben woensdagmiddag- en avond diverse ongevallen plaatsgevonden als gevolg van de gladheid. Even voor 16.00 uur raakte een auto aan de Tolweg in Uitgeest van de weg en belandde in het naastgelegen water. De twee inzittenden, een 34-jarige vrouw uit Uitgeest en een 46-jarige man uit Heemskerk, konden op eigen kracht uit het voertuig komen. Zij zijn nagekeken door ambulancepersoneel.

In Haarlem gleed een maaltijdbezorger even na 18.00 uur onderuit op de Turfmarkt en raakte daarbij gewond. Hij is door ambulancepersoneel overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling.

In Nieuw-Vennep raakte een 33-jarige inwoner van Nieuw-Vennep op de kruising van de Oosterdreef met de Nachtschadestraat in de slip, waardoor hij op de andere weghelft belandde. Een 22-jarige tegenligger uit Lisse kon hem niet meer ontwijken. Beide mannen zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De beschadigde voertuigen zijn weggesleept door een bergingsbedrijf.

De politie adviseert alle weggebruikers dringend om bijzonder voorzichtig te zijn wanneer men de weg op gaat. Veel wegen zijn glad en met de weersvoorspelling voor de komende dagen, blijft dat zo. Pas uw snelheid aan en hou de actuele voorspellingen goed in de gaten.