Mitros


Mitros sluit weer jaar met hoge bouwproductie af 23 december 2010
(Persberichten)

Ondanks de financiële crisis en de malaise in de bouw startte de bouw van 528 woningen

Na het succes van 2009 - toen startte de bouw van maar liefst 700 woningen - trotseert Mitros opnieuw de financiële crisis en de moeilijke omstandigheden in de bouwwereld door het in aanbouw nemen van 528 woningen en ruim 4500m2 maatschappelijk vastgoed. Volgend jaar verwacht Mitros minimaal dezelfde prestatie te kunnen verrichten.

Directeur Mitros Projectontwikkeling Danny Wijnbelt: "Met deze forse productie geven wij een krachtig signaal aan de stedelijke regio Utrecht dat het Mitros menens is met de aanpak van het grote woningtekort." Met deze bouwproductie neemt Mitros een bijzondere positie in tussen vele andere corporaties en commerciële ontwikkelaars die het aantal nieuwbouwprojecten flink moesten terugschroeven.

Nieuwbouw in vijf Utrechtse wijken, Nieuwegein, Zeist en Bunnik Op de valreep van 2010 startte Mitros vandaag nog, samen met collega-corporatie Portaal en ontwikkelaar Proper-Stok, in het centrum van Kanaleneiland de bouw van 115 woningen, waarvan een derde deel voor Mitros is. Deze nieuwbouw is een belangrijke bijdrage aan de vernieuwing van het centrumgebied van Kanaleneiland.

Ook in de Utrechtse wijk Ondiep wordt gebouwd: de bouw van de multifunctionele accommodatie in het Thorbeckepark startte (4570 m2), evenals de nieuwbouw in de Fruitbuurt (63 huur- en 57 koopwoningen). De vernieuwing van Ondiep loopt al enkele jaren op rolletjes. Eerder was al in Kanaleneiland begonnen met de nieuwbouw van 54 koopwoningen, waarvan een derde van Mitros en in Zuilen met de nieuwbouw aan de Prinses Margrietstraat (23 huurwoningen en 20 zorgunits) en in Leidsche Rijn in het project De Beeldhouwers (106 huurwoningen).

In Nieuwegein startte Mitros met De Vijfsprong (2 huurwoningen en 10 zorgunits voor jongeren met een verstandelijke beperking), in Zeist met de tweede fase in deelproject Sterrenberg Overtuin (34 huurwoningen) en in Bunnik met het project Hof van Bunnik (18 huur- en 4 koopwoningen). Tot slot startte Mitros in de Utrechtse Staatsliedenbuurt met de tweede fase van het succesvolle project Binnenhof aan de Talmalaan (59 huur- en 76 koopwoningen).

Ambities voor 2011
Directeur Mitros Projectontwikkeling Danny Wijnbelt: "In 2011 willen we minimaal dezelfde prestatie halen."