Gemeente Eemsmond


Uitreiking Sportpenningen Eemsmond 2010

Vier vrouwen uit Eemsmond ontvangen woensdag 22 december de Sportpenning 2010 van de gemeente Eemsmond. Sportwethouder Jan Dobma reikt de onderscheiding uit aan Anne Kamminga (12), Marjolein van Dam (20) en Trieneke Roggeveld-Lap (55) uit Uithuizen en Sandra Mollema (22) uit Usquert.

Anne Kamminga

Ongeveer twee jaar geleden begon Anne Kamminga met kickboxen bij RailAxion in Uithuizen. Dat doet ze zeer verdienstelijk, want in 2009 werd ze op pas elfjarige leeftijd kampioen tot 40 kilo bij de internationale kickboxbond WFCA. Ook zeer onlangs wist Anne een titel binnen te halen, namelijk tot 45 kilo. Zo jong als ze is, strijdt ze in februari 2011 voor de Europese Jeugdtitel.

Marjolein van Dam

Sinds haar zevende is Marjolein van Dam verknocht aan paarden. De Haflinger waarmee ze veel succes heeft, heet Waddenprins van Vierverlaten. Vorig jaar en dit jaar werden ze Gronings kampioen in de categorie 'Bestgaand' bij de Koninklijke Vereniging voor Trekpaarden en Haflingers. Marjolein rijdt paard en geeft les bij manege 'Op de Heegswal' in Uithuizermeeden.

Trieneke Roggeveld-Lap

Al 24 jaar is Trieneke Roggeveld bestuurslid van SV Advendo uit Uithuizen. Ze combineert verschillende functies, zo is ze secretaris van de afdeling gymnastiek en penningmeester van GALM en volleybal. Mevrouw Roggeveld zorgt ervoor dat altijd alles goed geregeld is bij Advendo, van wedstrijden tot financiën. Voor veel mensen is zij Advendo.

Sandra Mollema

Sandra Mollema doet sinds 2004 aan de baansport klasse zijspan. Tot en met 2009 was ze passagier bij Raymon de Rooy. Nu zit ze in de bak bij William Matthijsen uit Annen. Omdat ze alle wedstrijden hebben gewonnen, is het koppel dit jaar Open Nederlands Kampioen geworden. Ook op het EK dat in september in Uithuizen is gehouden, waren ze succesvol met het behalen van de tweede plaats.

Sportpenning

Sinds 2004 reikt de gemeente Eemsmond de sportpenning uit. Inwoners die een speciale sportprestatie hebben geleverd of zich bestuurlijk of organisatorisch hebben ingezet voor de sport, komen voor de penning in aanmerking.