Familie van Beek uit Noord-Brabant landelijke winnaar Natuurwerkdag

23/12/2010 12:11

Landschapsbeheer Nederland

De heer Frank van Beek uit Rijen in Noord Brabant is door Landschapsbeheer Nederland getrokken als winnaar van het landelijke natuuruitje van de Natuurwerkdag 2010. Hij heeft deze prijs niet alleen gewonnen door deel te nemen maar ook door familie en een kennis mee te nemen. De familie is op de Natuurwerkdag van 6 november op de locatie De Oranjetuin in Oosterhout met vier personen actief geweest met het maaien van gras en rietruigte en het afvoeren van het maaisel. De gelukkige winnaars mogen gaan genieten van een midweek in een vierpersoons Buitenlevenwoning van Staatsbosbeheer.

De tiende Natuurwerkdag was dit jaar een groot succes. Landelijk steeg het aantal locaties van 330 naar 374 en het aantal deelnemers van 10.000 naar ruim 12.000. Van een initiatief met landelijk 95 locaties en 1.200 vrijwilligers is de Natuurwerkdag uitgegroeid tot HET evene-ment voor samen werken aan het Nederlandse landschap. De Natuurwerkdag voorziet in een toenemende behoefte aan tastbare landschapsbelevingen. Dit jaar deden er ook voor het eerst ruim 300 leerlingen uit het voortgezet onderwijs mee voor hun maatschappelijke stage.

Voor uw agenda van volgend jaar: dan is de Natuurwerkdag op zaterdag 5 November 2011. De Natuurwerkdag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB en KNNV vereniging voor veldbiologie. De Natuurwerkdag wordt mede gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.natuurwerkdag.nl/