Gemeente Voorschoten

b en w

Kort nieuws uit het college van B&W

Het college van B&W heeft in haar vergadering van 14 en 20 december een aantal belangrijke beslissingen genomen. Hieronder een overzicht.

Bijdorp

Het college van B&W stelt de raad van Voorschoten voor vast te houden aan oude afspraken die zijn gemaakt over bebouwing op landgoed Bijdorp. In 1990 hebben gemeente en de congregatie afgesproken dat er op de grond naast het klooster een gebouw mag worden neergezet. Dit gebouw mag niet meer dan 2 bouwlagen zijn en de oppervlak niet groter dan 600 vierkante meter. Door zeer beperkte bebouwing toe te staan blijft het gebied zo veel mogelijk groen.

Pilot busverbinding Voorschoten - Wassenaar

Het college van B&W stelt de raad voor een pilot te starten met een busverbinding tussen Wassenaar en Voorschoten. De lijndienst, nummer 44, wordt gereden met een 8 persoons taxibus tussen de halte Starrenburglaan in Wassenaar en de halte Voorschoten Centrum. Het is de bedoeling dat de bus bij wijze van proef alleen op werkdagen volgens een halfuursdienst gaat rijden en aan sluit op de stoptrein Dordrecht-Schiphol. De pilot duurt één jaar.

Voet-/fietspad Krimwijk ll

Het college van B&W stelt de raad voor een voet- en fietspad aan te leggen tussen Vlietwijk en Krimwijk ll. Het pad komt te lopen vanaf de Anthonie van Leeuwenhoekkade, achterlangs het gebouw van IJsclub Voorschoten en sluit aan op de nieuwe brug bij het Carry Sleepad. Het nieuwe pad zorgt voor een veilige en snelle route naar OBS de Vos in Krimwijk voor leerlingen en hun ouders.

Het nieuwe voet- en fietspad kan op zijn vroegst worden aangelegd in het voorjaar van 2012. De basisschool in Krimwijk gaat in februari 2011 open. Vooruitlopend op de aanleg van het voet-/fietpad maakt de gemeente de nieuwe brug bij het Carry Sleepad aan de kant van de ijsbaan begaanbaar door tijdelijk een trap aan te leggen met ernaast een fietsrail.

* 23 december 2010