Gemeente Voorschoten

ontsluiting voor krimwijk ll

Zo snel mogelijk tweede ontsluiting voor Krimwijk ll

Het college van B&W stelt voor aan de raad om zo snel mogelijk een weg aan te leggen ten noorden van Krimwijk ll, die aansluit op de Voorschoterweg. Een tweede ontsluiting is hard nodig nu Krimwijk ll bijna is afgebouwd en bewoond. Alle verkeer van en naar de wijk maakt nu gebruik van de enige toegangsweg, de Professor Boerhaavelaan, die daardoor veel drukker is geworden. Met realisatie van de tweede ontsluitingsweg voor Krimwijk II is het mogelijk openbaar vervoer door de wijk te laten rijden.

Het plan is om de bouwweg aan de noordkant van de wijk weer open te stellen en deze te verlengen met een aansluiting aan te takken op de Multatulilaan. Hiervoor moet het bestemmingsplan worden aangepast. De nieuwe weg kan zijn aangelegd in 2012.

De ontsluitingsweg krijgt qua uitvoering een tijdelijk karakter. De weg ligt in een brede zone die door de provincie Zuid-Hollland is gereserveerd voor de variant van de Rijnlandroute door Voorschoten. De provincie Zuid-Holland moet hierover een besluit nemen voordat de gemeente de ontsluitingsweg kan optimaliseren. In de toekomst moet duidelijk worden of de Noordelijke ontsluitingsweg beter kan worden ingepast.

De noordelijke ontsluitingsweg staat op donderdag 6 januari op de agenda van de raadscommissie WRG. De gemeenteraad neemt hierover een besluit op 27 januari.

* 23 december 2010