Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Uit de hand gelopen verkeersruzie

Publicatiedatum: 23-12-2010 12:42:26

DUIVEN - Een verkeersruzie op het bedrijventerrein Centerpoort-Noord in Duiven liep woensdagochtend 22 december uit de hand. Een 39-jarige Duivenaar wilde rond tien uur met zijn auto de vrachtwagen van een 42-jarige man uit Roelofsarendsveen passeren. Dit verliep kennelijk niet helemaal volgens de tevredenheid van beide mannen. Ze raakten slaags met elkaar waarna de politie erbij werd geroepen. De vrachtwagenchauffeur werd aangehouden op verdenking van mishandeling. De jas van de Duivenaar zou tijdens het incident ook beschadigd zijn. Op het politiebureau vond een bemiddelend gesprek plaats. De schade aan de jas werd onderling vergoed, waarna de Duivenaar afzag van verdere aangifte.
(142186-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Huissenaar aangehouden voor vernieling en bedreiging
Publicatiedatum: 23-12-2010 12:41:27

HUISSEN Een 52-jarige man uit Huissen is in de nacht van 22 op 23 december aangehouden voor vernieling en bedreiging bij de woning van familieleden in Huissen. De bewoonster van het huis werd rond een uur opgeschrikt toen er buiten werd geschreeuwd en een raam werd ingeslagen. Buiten stond de 52-jarige Huissenaar die op dat moment ook dreigementen zou hebben geroepen tegen de 46-jarige vrouw. De aanleiding van het incident is nog onbekend. De man is meegenomen naar het politiebureau en is ingesloten.
(142517-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Bewoners verrast door inbrekers: politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 23-12-2010 12:40:52

WAGENINGEN- De politie is in de nacht van woensdag op donderdag 23 december een onderzoek gestart naar een poging inbraak woning aan de Ritzema Bosweg. De dader zou mogelijk gebruik hebben gemaakt van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Niemand raakte gewond. De bewoners waren wel hevig geschrokken. De politie heeft de slachtoffers in contact gebracht met slachtofferhulp.

De 39-jarige bewoner werd even voor half drie wakker vanwege vreemde geluiden die hij hoorde. Toen hij op onderzoek uitging zag hij een onbekende man bij een raam van de woning staan. De dader ging er vervolgens vandoor waarbij de Wageninger een knal hoorde. Het slachtoffer vermoedde dat de onbekende man met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp had geschoten. Op dit moment is het nog niet duidelijk waarmee er geschoten is. De technische recherche is bezig met een sporenonderzoek bij de woning. Hoeveel daders erbij betrokken waren is nog niet duidelijk. De politie houdt er wel sterk rekening mee dat er meerdere mannen betrokken zijn geweest bij de poging inbraak.

Buurtonderzoek
De politie heeft vanochtend een buurtonderzoek gehouden in de omgeving. De politie roept hierbij de hulp van getuige in. Heeft u iets gezien of gehoord neemt u dan direct contact op met de politie via 0900-8844, anoniem melden kan via 0800-7000.
(142532)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053