Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

persberichten district Tilburg

Tilburg, 23-12-2010

Tilburgers trachten controle te voorkomen

TILBURG - De politie heeft vannacht twee Tilburgers van 19 en 25 jaar aangehouden. Beiden bestuurden een auto en trachtten de politie te snel af te zijn. Dit resulteerde in beide gevallen tot een verkeersongeval. Het tweetal bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Even na 01.30 uur zagen surveillerende agenten op de Ringbaan Oost een personenauto rijden. Bij het zien van de politie sloeg de bestuurder (19-jarige Tilburger) de Eekhoffstraat in. Zijn auto raakte door het gladde wegdek in de slip en botste tegen een geparkeerde auto. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren en reed zonder geldig rijbewijs.

Rond de klok van 05.00 uur reed de politie op de Spoorlaan achter een personenauto wiens snelheid opviel. Deze auto werd bestuurd door een 25-jarige Tilburger. Op de kruising met het NS-Plein negeerde hij het rode verkeerslicht en sloeg links af. De automobilist verhoogde zijn snelheid en sloeg op het NS-Plein de Koestraat in. In de Hoefstraat sprong de bestuurder uit zijn rijdende auto en vluchtte te voet weg. Het voertuig kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto. Het lukte de agenten de man te achterhalen. Ook hij reed zonder rijbewijs.

Duo opgepakt na diefstal van bedrijventerrein

TILBURG - De politie heeft kort na middernacht in de Kapitein
Nemostraat twee Tilburger van 42 en 49 jaar aangehouden. Beiden worden verdacht van diefstal vanaf een bedrijventerrein. Het duo is op het bureau in het belang van het onderzoek ingesloten.

Agenten ontvingen rond 00.30 uur de melding van een verdachte situatie op een bedrijventerrein aan de Kapitein Nemostraat. Een oplettende getuige meldde gezien te hebben dat een onbekende over het hekwerk geklommen was. De politie trof in de directe omgeving een auto aan met daarbij de twee verdachten. Bij het zien van de agenten werd de kofferbak van het voertuig gesloten. In het voertuig trof de politie goederen aan afkomstig van het bedrijventerrein. Beide mannen mochten mee naar het bureau. De goederen zijn in beslag genomen.

Man slaat echtgenoot

OISTERWIJK - De politie heeft gisteravond in een woning in Oisterwijk de 48-jarige bewoner aangehouden. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie ontving rond 22.15 uur de melding van een huiselijk geweld situatie in een woning in Oisterwijk. Daar werden ze aangesproken door de bewoonster die vertelde dat haar man haar geslagen had. In de woning was een kind en haar echtgenoot aanwezig. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Tijdens het gesprek met de agenten gedroeg hij zich recalcitrant. Hij pakte de agenten vast en liet, ondanks
waarschuwingen niet los. De politie paste geweld toe om hem onder controle te krijgen.

Vader opgepakt na mishandeling zoon

TILBURG - De politie heeft gisterochtend, in een woning in de wijk Fatima, een 41-jarige Tilburger opgepakt. Hij wordt ervan verdacht zijn 15-jarige zoon te hebben mishandeld. De politie heeft de man in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Gisterochtend meldde de 15-jarige jongen zich op het bureau. Agenten zagen dat hij een bloeduitstorting in zijn gezicht had. De jongen vertelde dat zijn vader hem tijdens het wekken die ochtend in het gezicht geslagen had. Er ontstond vervolgens een woordenwisseling in de woning tussen zijn moeder en vader. Om een escalatie te voorkomen was de jongen tussen beiden in gaan staan waarop de vader hem opnieuw sloeg. Gezien het letsel en de aangifte pakte de agenten direct door hem arresteerde de vader korte tijd later in de woning.

Politie ontmantelt hennepkwekerij (2500 planten)

TILBURG - De politie heeft gistermiddag een professioneel ingerichte hennepkwekerij ontmanteld. Agenten troffen in een bedrijfspand aan de Jules Verneweg in meerdere ruimtes in bedrijf zijnde hennepkwekerijen aan. Deze huisveste in totaal 2500 planten, van stekken tot en met volwaardige hennepplanten. De huurder, een 31-jarige inwoner uit Baarle Nassau is gearresteerd.

De politie nam gistermiddag rond 14.15 uur een kijkje naar aanleiding van een melding van een mogelijke inbraak. De melder ontdekte bij het bedrijfspand een kapotte ruit. In een bedrijfsunit ontdekten de agenten vier kwekerijen. De stroomtoevoer bleek illegaal en onveilig te zijn afgestapt. De politie nam de planten en de kweekbenodigdheden in beslag. Tijdens het verhoor verklaarde de 31-jarige het pand verhuurt te hebben. De politie doet onderzoek

Politie houdt verlichtingscontrole en int boetes

TILBURG - Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben
gisterochtend een verlichtingscontrole gehouden rondom het
Wilhelminapark. Doel van de actie is de verkeersveiligheid te
vergroten. In totaal kregen 16 fietsers een bekeuring omdat ze geen licht voerden. Om deze fietsers toch veilig hun weg te laten vervolgen deelden de agenten zogenaamde 'thuiskomertjes' uit. Naast de
verlichtingscontrole inden agenten voor een bedrag van 1440 Euro openstaande boetes.

Kwekerij veroorzaakt brand in woning

TILBURG - De brandweer trof gistermiddag tijdens bluswerkzaamheden naar aanleiding van een brand in een woning aan de Kruizemuntweg een hennepkwekerij aan. De brand bleek na onderzoek ontstaan te zijn in de ruimte waar de hennepkwekerij gehuisvest was. De politie stelde een onderzoek in en vond in het pand naast de kwekerij een zak met gedroogde henneptoppen. Er was niemand in het pand aanwezig. De politie stelt een onderzoek in naar de exploitant.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 23-12-2010 12:46 | © Regio Midden en West Brabant |