Gemeente Voerendaal


\ 23/12/2010 - Winterweer en de afvalinzameling

Het winterweer blijft de afvalinzameling parten spelen. GFT wordt in week 51 20 tot en met 24 december níet ingezameld. In deze week blijf de focus op de inzameling van restafval liggen. In de straten waar het niet verantwoord is om te rijden, zal het restafval echter niet worden opgehaald. De burgers van deze straten kunnen de volgende week de restafvalcontainer opnieuw aanbieden.

De weervoorspellingen voor week 52 27 tot en met 31 december zijn onverminderd winters. Deze week worden de restafvalroutes van week 51 opnieuw gereden. Deze routes komen overeen met de GFT-routes van week 52. De GFT-containers kunnen dan gelijktijdig worden aangeboden en zullen met hetzelfde inzamelvoertuig worden geledigd. De voor week 52 geplande restafvalroute zal in beginsel gewoon worden gereden, tenzij de weersomstandigheden dit niet toelaten.

Omdat we verwachten dat ook in week 52 het winterse weer problemen zal opleveren, gaat de Rd4 meer inzamelwagens met winterbanden uitrusten. Verder zullen extra uitzendkrachten worden ingehuurd om in straten waar geen afvalinzameling mogelijk is, containers naar de inzamelwagens te brengen.
Op deze manier proberen we om het ongemak voor de burger zoveel mogelijk te beperken.

Prettige kerstdagen en een voorspoedig Nieuwjaar