Gemeente Voerendaal


\ 23/12/2010 - Brand gevolgen voor aanvragen/bezwaarschriften Op donderdag 9 december 2010 is een groot gedeelte van het gemeentehuis van Voerendaal door brand verwoest. Bij deze brand zijn nagenoeg alle lopende dossiers verloren gegaan. Bovendien zijn de dossiers die waren opgeslagen in onze archiefkelder door blus-waterschade op dit moment onbruikbaar geworden. Deze dossiers worden op dit moment gevriesdroogd en zullen naar verwachting over (maximaal) 6 maanden weer beschikbaar zijn.

Gevolgen aanvragen/bezwaarschriften
Het ontbreken van dossiers heeft grote gevolgen voor de behandeling van (vergunning-)aanvragen, verzoeken, ingediende bezwaarschriften en ingekomen zienswijzen (hierna: aanvragen/bezwaarschriften). U moet hierbij denken aan aanvragen om omgevingsvergunning (voor o.a. bouwen, milieubelastende activiteiten, activiteiten in strijd met bestemmingsplan, kapactiviteiten), aanvragen in het kader van de WMO, vergunningaanvragen Drank- en horecawet, APV-aanvragen en bezwaarschriften).
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Voerendaal is van mening dat er in de ontstane situatie sprake is van overmacht.

In de Algemene wet bestuursrecht is een voorziening getroffen voor overmachtsituaties. Op basis van artikel 4:15, lid 2 onder c van die wet wordt, zolang wij door overmacht niet in staat zijn een besluit te nemen, de beslistermijn uitgesteld.

Inventarisatie
Wij hebben de afgelopen weken geïnventariseerd welke dossiers in behandeling zijn en wat de gevolgen van de brand zijn voor de verdere afhandeling en besluitvorming. In een aantal gevallen is gebleken, dat wij behalve de dossiers met aanvragen/bezwaarschriften ook informatie uit onze archiefkelder missen die nodig is voor de behandeling van aanvragen/bezwaarschriften. Voor die gevallen kan de overmachtsituatie dus oplopen tot 6 maanden.

Uitstel
Wij zijn daarom van plan om, indien nodig, de beslistermijn voor aanvragen/bezwaarschriften die zijn ingediend en nog niet zijn afgehandeld uit te stellen tot uiterlijk 1 juni 2011. Dit geldt ook voor nog nieuw in te dienen aanvragen/bezwaarschriften.

Per individueel geval beoordelen wij of uitstel van de beslistermijn tot 1 juni 2011 inderdaad nodig is. Wij zullen alle aanvragers/bezwaarmakers die bij ons bekend zijn schriftelijk laten weten of uitstel van de beslistermijn in hun specifieke geval aan de orde is.

Vanzelfsprekend zullen wij aanvragen/bezwaarschriften, waarvoor wij wél de benodigde gegevens bezitten dan wel in bezit krijgen, zo snel mogelijk afhandelen. Na 1 juni 2011 of zoveel eerder als mogelijk is, zal dan binnen de wettelijke beslistermijn alsnog een besluit worden genomen.

Contact
Het kan zijn dat er aanvragen/bezwaarschriften verloren zijn gegaan, die nog niet door ons geregistreerd zijn. Mocht u in de week van 9 december 2010 een aanvraag/bezwaarschrift bij ons hebben ingediend en géén ontvangstbevestiging hebben ontvangen, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Informatie
Voor vragen kunt u contact opnemen met mevrouw M. Crins, telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 09.00 uur tot 12.00 uur via het Klantcontactcentrum, telefoonnummer 045-5753399.