Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 23 december

Alkmaar, 23-12-2010 o 14.00 uur

Heling fiets

Alkmaar, woensdag 22 december

Op donderdagavond omstreeks 19.50 uur hield de politie een 27-jarige Alkmaarder aan op verdenking van heling van een fiets. De politie zag de man over de Laat in Alkmaar fietsen op een damesfiets waarvan de verlichting niet werkte. Bij controle bleek het slot van de fiets wel open te staan, terwijl er geen sleutel in het slot zat. De fiets bleek van diefstal afkomstig te zijn. Op 14 juni werd de fiets als gestolen opgegeven in Alkmaar. De verdachte verklaarde de fiets bij het station te hebben gekocht voor 70 euro. Omdat de man, gezien de prijs en de toestand van het slot, had kunnen weten dat het om een gestolen fiets ging, kreeg hij een proces-verbaal. De fiets werd in beslag genomen.

Woninginbraak

Middenmeer, donderdag 23 december

Op donderdagmorgen omstreeks 05.45 uur ontdekte een buurtbewoner dat een raam openstond van een woning aan de Wilgenlaan in Middenmeer. De man alarmeerde de bewoners die tot de ontdekking kwamen dat er in hun huis was ingebroken. De dief had zijn slag geslagen terwijl de bewoners sliepen. Hij was binnengekomen via een bovenlicht aan de voorzijde van het pand. Uit de woning werden ondermeer twee laptops ontvreemd.

Overval op tabakszaak

Zuid-Scharwoude, woensdag 22 december

Op woensdagmiddag omstreeks 17.20 werd een overval gepleegd op een tabakszaak aan de Dorpsstraat in Zuid-Scharwoude. De 61-jarige eigenaar van de winkel stond in de deuropening van de winkel en de aangrenzende garage toen twee jongens de winkel binnen kwamen. Een van de jongens bleef bij de winkeldeur staan, terwijl de andere naar de toonbank liep. Hij had een groot mes bij zich. Hij riep naar de eigenaar dat hij geld wilde hebben. Het slachtoffer stapte echter achteruit en deed de tussendeur tussen winkel en garage dicht.

Omdat de overvallers geen contact meer hadden met de winkeleigenaar, verlieten zij het pand, zonder iets buit te maken.

De overvallers waren jongens van naar schatting 16 a 17 jaar oud. Zij gingen gekleed in donkere kleding, droegen capuchons en hadden sjaals voor hun mond.

De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Harddrugs

Alkmaar, woensdag 22 december

Op woensdagmiddag omstreeks 14.00 uur zag de politie een personenauto door het rode verkeerslicht rijden op de Friesebrug in Alkmaar. De auto werd op de Hertog Aalbrechtweg aan de kant gezet. Bij controle zag de politie een zak wiet liggen in het vak van de passagiersdeur. Bij verder onderzoek bleek de 39-jarige Alkmaarse bestuurder nog zes wikkels vermoedelijk cocaïne in zijn kleding te hebben. De man werd aangehouden wegens het bezit en/of handel in verdovende middelen.

Vernielingen

Hoorn, vrijdag 23 december

Op vrijdagmorgen werden een aantal vernielde autos aangetroffen op het Transferium aan de Maelsonstraat in Hoorn. In ieder geval vier autos waren beschadigd. Ook op de Stationsweg bleken er aantal autos te zijn beschadigd. Hierbij zou het om ongeveer twintig personenautos gaan. De politie verzoekt getuigen en slachtoffers Zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Wieringerwerf, donderdag 23 december

In de nacht van woensdag op donderdag zijn in Wieringerwerf verschillende vernielingen gepleegd. Een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard werd aangehouden.

Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie een melding dat een bushokje werd vernield op de Dorsvlegel in Warmenhuizen. Ter plaatse zag de politie nog juist drie jongens wegrennen, die een stuk hout in hun handen hadden. Een raam van een bushokje bleek te zijn vernield. Na een achtervolging kreeg de politie een verdachte te pakken.

In de loop van de nacht werd duidelijk dat er meer vernielingen waren gepleegd zoals de vernieling van een etalageruit, aan het gemeentehuis, ruiten van de Zuiderzeehal en vernieling van een zevental auto op het parkeerterrein achter de Planetenlaan. Hiervan werden spiegels en antennes afgebroken en op motorkappen werden hakenkuizen gekrast.

De politie onderzoekt voor welke vernielingen de aangehouden verdachte verantwoordelijk is. Ook wordt onderzoek welke personen nog meer bij de vernielingen betrokken waren.

Eventuele getuigen of slachtoffers worden verzocht contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Dreigen met nepwapen

Den Helder, woensdag 22 december

Op woensdagavond omstreeks 21.30 uur reed een 40-jarige man uit Den Helder in zijn auto door de Ooststraat in zijn woonplaats. Toen hij een passagier uit wilde laten, stond hij enige tijd met draaiende motor op straat. Plotseling kwam een man uit een van de woningen naar buiten. De man zei dat hij last had van het geluid van de motor en richtte vervolgens een vuurwapen op de bestuurder. Deze reed vervolgens weg.

De bestuurder meldde het incident bij de politie. Deze hield de 26-jarige man met het wapen aan. Bij onderzoek bleek het om een balletjespistool te gaan dat sterk het uiterlijk had van een echt wapen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Het wapen werd in beslag genomen.