Gemeente Urk

Gladheidbestrijding Urk

vuurtoren in sneeuw

Â

Ondanks dat op 21 december de astronomische winter pas is begonnen, hebben we in Nederland al enkele weken te maken met winterse omstandigheden. In het hele land is in korte tijd veel sneeuw gevallen. Hierdoor is er veel gestrooid en is het verbruik van strooizout groter geweest dan de bevoorradingscapaciteit. Landelijk zien we dat de zoutleveranties achterblijven terwijl de zoutvoorraad opraakt. Ook Urk heeft hiermee te maken. Hoewel we deze winter met een volle voorraad zout zijn gestart, zijn we nu toch genoodzaakt om zuiniger te gaan strooien.

Maandag 20 december hadden we nog ongeveer 80 ton strooizout in voorraad en zijn we overgegaan op het strooien van de noodroutes. Eénmaal de noodroute strooien kost 5 ton strooizout, de gebruikelijke routes strooien kost 10 ton strooizout per keer. We kunnen dus nog ongeveer een week vooruit met de huidige voorraad. Bij temperaturen onder de -10 graden Celsius is strooien niet zinvol omdat zout dan niet werkt. Dat doen we dan ook niet.

Â

De Flevolandse gemeenten, provincie en Rijkswaterstaat nemen deel in het regionale zoutloket. Het zoutloket verdeelt het strooizout dat beschikbaar komt over de deelnemers, zodanig dat de noodroutes gestrooid kunnen blijven worden. In bijzondere situaties kan het voorkomen dat partijen elkaar zout leveren. Het zoutloket vindt een voorraad voor drie dagen acceptabel.

Aangepaste gladheidsbestrijding met ingang van 20 december 2010

Â

De aangepaste strooiroute betreft de volgende wegen en straten:

Â

Abbert

Almerelaan

Burgemeester Schipperskade

Damlaan

de Noord

Domineesweg incl. Fietspad

Ensgat

Evert bakkerkade tot KNRM

Fietsbrug Zwolsehoek

Griend

het Rif

Klifkade

Klifweg

Langedam

Marsdiep

Meep incl. Fietspad

Nagel

Oosthavenkade

Oostwal

Oslolaan

Prins Hendrikstraat

Raadhuisstraat

Ransuil, incl. fietspad

Richel

Rotholm

Singel

Sluisweg incl. fietspad

Staartweg incl. fietspad

Toppad

Topweg

Urkerweg incl. fietspad

Vlaak

Vliesstroom

Vormtweg incl. fietspad

Westhavenkade

Westwal

Wilhelminaplein

Zuiderzeestraat

Â

Â