Gemeente Grave

Grave moet bezuinigen; Ombuigingsideeën inwoners gevraagd

De kranten staan er vol van en je kunt geen tv of radio aanzetten of het onderwerp komt aan de orde: de economische crisis. Het is alom bezuinigen wat de klok slaat. Niet alleen de nationale overheid gaat de komende jaren fors snijden in de uitgaven, ook de gemeenten in Nederland moeten dat. Om de pijn in het gehoor wat te verzachten wordt het bezuinigen ook wel ombuigen genoemd. Maar het effect is natuurlijk hetzelfde. Er is straks gewoon minder geld uit te geven. Fors minder geld.
Â
Grave
De gemeente Grave staat voor de taak om in de periode 2012 â 2015 fors om te buigen. Maar liefst twee miljoen moet er straks in de gemeentebegroting bezuinigd zijn, stapsgewijs ieder jaar vijf ton. Het is de gemeenteraad die uiteindelijk bepaalt waar precies op bezuinigd wordt. Maar de gemeenteraad hoort graag uw mening. Uit ervaring blijkt dat er onder inwoners vaak verrassende ideeën leven over waar in hun ogen op bezuinigd kan worden. Die ideeën horen we graag. Het mogen ook ideeën zijn om inkomsten te verhogen. Want ook dat helpt natuurlijk.

Inwoners
Om uw ideeën te horen, vragen wij u om aan te geven waar u denkt dat (gemakkelijk) op bezuinigd kan worden. Of waarmee de gemeente meer geld kan verdienen. Onderaan deze pagina vindt u twee formulieren waar u uw ideeën op kwijt kunt. Een eenvoudig formulier en een uitgebreid formulier.
Â
Themaâs
Het eenvoudige formulier is bedoeld voor degenen die een of enkele ideeën hebben en die geen tijd of zin hebben om het meer uitgebreide formulier te gebruiken. Het uitgebreide formulier bevat 22 themaâs. U hoeft niet bij ieder thema iets in te vullen. Per thema is een korte toelichting opgenomen. De themaâs zijn: (1) Brandweer, (2) Openbare orde en veiligheid, (3) Integrale handhaving, (4) Natuur- en groenbeheer, (5) Verkeer en vervoer, (6) Volkshuisvesting, (7) Leefbaarheid in kernen en wijken, (8) Jeugd en jongeren, (9) Arbeidsmarkt, maatschappelijke voorzieningen en volksgezondheid, (10) Minima, (11) Onderwijs, (12) Ouderen, (13) Cultuur, sociaal culturele voorzieningen en sport, (14) Subsidies, (15) Economische aangelegenheden, (16) Toerisme en recreatie, (17) Milieu, (18) Ruimtelijke ordening en inrichting, (19) Grondexploitatie, (20) Monumenten, (21) Publieke dienstverlening en (22) Communicatie. Na het invullen van een van de formulieren drukt u op Verzenden en het formulier komt automatisch bij ons binnen. U kunt het daarna desgewenst nog voor uzelf uitprinten.
Begin volgend jaar zullen wij de resultaten publiceren via deze infopagina en via deze website.
Â
Meer informatie
Concerncontroller, de heer A. Cornelissen, (0486) 477207.

Ideeënformulier ombuigingen 2012-2015, korte versie Ideeënformulier ombuigingen 2012-2015, uitgebreid thema's